Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βλέπει ιστορικό υψηλό ο Dow Jones

Τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία σε καταναλωτική εμπιστοσύνη και μεταποίηση περιόρισαν τις πιέσεις στη Wall. Σε απόσταση 75 μονάδων ο Dow από τα ιστορικά υψηλά. Εβδομαδιαία άνοδος για Dow, S&P, Nasdaq.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία σε καταναλωτική εμπιστοσύνη και μεταποίηση περιόρισαν τις πιέσεις στη Wall. Σε απόσταση 75 μονάδων ο Dow από τα ιστορικά υψηλά.

Εβδομαδιαία κέρδη 0,6% για τον Dow, 0,2% για τον S&P και 0,3% για τον Nasdaq.

Αναλυτικά, πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης, τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ καθώς ανήλθε στις 77,6 μονάδες έναντι 73,8 τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα, ο δείκτης μεταποίησης ISM σημείωσε τρίτη διαδοχική μηνιαία άνοδο τον Φεβρουάριο καθώς ανήλθε στις 54,2 μονάδες έναντι 53,1 τον προηγούμενο μήνα και 52,5 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στον αντίποδα, παραμένει ο προβληματισμός των επενδυτών αναφορικά με την εφαρμογή των αυτόματων περικοπών στις δαπάνες της τάξεως των 85 δισ. που ενδέχεται να οδηγήσουν την αμερικανική οικονομία σε ύφεση. Συγκεκριμένα και σήμερα δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και Κογκρέσου με τον πρόεδρο Obama να κατηγορεί ανοιχτά τους Ρεπουμπλικανούς για το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων.

Στο εταιρικό μέτωπο η μετοχή της Groupon ενισχύθηκε σημαντικά μετά την απόφαση του ΔΣ να αντικαταστήσει τον CEO του Ομίλου.

Κέρδη και για τη μετοχή της GAP μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων τριμήνου.

Στον αντίποδα, πιέσεις ασκήθηκαν στους τίτλους του μεταλλευτικού κλάδου στη Wall καθώς ο ρυθμός ανάπτυξης του κλάδου μεταποίησης στην Κίνα επιβραδύνθηκε τον Φεβρουάριο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 1,5% στα 91,90 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας εβδομαδιαία πτώση 2,6% και η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά 0,2% στα 1.578 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής υποχωρούσε 1,6% στο 1,23 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε πτώση 0,4% στα 26,74 δολάρια.

Στη Wall, ο Dow ενισχύθηκε 0,25%, στις 14.089,66 μονάδες. Ο S&P κινήθηκε υψηλότερα 0,23%, κλείνοντας στις 1.518,21 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,30% στις 3.169,74 μονάδες.

Τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην Ευρωζώνη τόσο στον κλάδο της μεταποίησης όσο και στην απασχόληση, οδήγησαν σε απώλειες τις ευρωαγορές. Εξαίρεση το χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Αναλυτικά, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 κινήθηκε ανοδικά 0,32% στις 6.831 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 υποχώρησε 0,4% στις 7.711 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα 0,62% στις 3.700 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε κάτω από τα1,3 δολ. για πρώτη φορά τους τελευταίους δύο μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v