Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό γύρισμα στη Wall μετά τα macro

Σε θετικό έδαφος κινείται η Wall, καθώς μετά τα στοιχεία για τη μεταποίηση διαγράφτηκαν οι αρχικές απώλειες. Κάτω από το 1.30 έπεσε το ευρώ. Πτώση 6% για Deutsche Bank. Στο κόκκινο η Ευρώπη.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές στη Wall ύστερα από το αρνητικό άνοιγμα, καθώς τα στοιχεία για την μεταποίηση αντιστάθμισαν τις ανησυχίες για την πυροδότηση των αυτόματων περικοπών και την επιβράδυνση της μεταποίησης στην Κίνα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,16% στις 14.077 μονάδες, ο S&P κινείται 0,15% υψηλότερα στις 1.517 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,12% στις 3.164 μονάδες.

Τα στοιχεία για τη μεταποίηση ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Ο δείκτης ISM μεταποίησης σκάρφαλωσε στο 54,2 τον Φεβρουάριο από 53,1 τον Ιανουάριο, ενώ οι αναλυτές περίμεναν πτώση στο 52,5.   

Αρνητικά ήταν τα στοιχεία για τα καταναλωτικά εισοδήματα τον Ιανουάριο. Συγκεκριμένα, σημειώθηκε πτώση 3,6%, η μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο του 1993.

Την ίδια ώρα η μεταποίηση στην Κίνα επιβραδύνθηκε τον Φεβρουάριο. Ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ διαμορφώθηκε στο 50,1 από 50,4 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα ενισχυθεί οριακά στο 50,5.

Ο αντίστοιχος δείκτης ΡΜΙ της HSBC διαμορφώθηκε στο 50,4, επίπεδο πολύ χαμηλότερο από το 52,3 του Ιανουαρίου.

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για ευρείες περικοπές στις δαπάνες, που θα τεθούν σε εφαρμογή από σήμερα, καθώς δεν έχει βρεθεί ως τώρα λύση στο πολιτικό αδιέξοδο.

Ο αμερικανός πρόεδρος έχει συγκαλέσει σε σύσκεψη στον Λευκό Οίκο τους ηγέτες του Κογκρέσου σήμερα Παρασκευή, ωστόσο οι αναλυτές δεν αναμένουν να υπάρξει λύση στο πρόβλημα.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο η μετοχή της Groupon σημείωσε αύξηση 4%, μετά την ανακοίνωση ότι θα αντικαταστήσει τον CEO, Andrew Mason.

Η μετοχή της GAP καταγράφει άνοδο 4%, ύστερα από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου υψηλότερων των εκτιμήσεων.

Ανοδικά 3% κινείται και η μετοχή της Salesforce, εξαιτίας της ανακοίνωσης ισχυρών αποτελεσμάτων.

Εν τω μεταξύ, η Goldman Sachs υποβάθμισε τη σύσταση της μετοχής της Deutsche Bank σε sell, με τη μετοχή να πραγματοποιεί πτώση 6%.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο διολισθαίνει 1,28% στα 90,87 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,31% στα 1.583 δολάρια η ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία ευρώ δολαρίου υποχώρησε ενδοσυνεδριακά κάτω από το επίπεδο του 1,30. για πρώτη φορά τους τελευταίους δύο μήνες.

Σε αρνητικό έδαφος η Ευρώπη, με εξαίρεση το Λονδίνο. Ο δείκτης FTSE 100 κινήθηκε ανοδικά 0,32% στις 6.831 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 υποχώρησε 0,4% στις 7.711 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα 0,62% στις 3.700 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v