Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψε σε υψηλό 5 ετών ο Dow Jones

Τα καλά στοιχεία της στεγαστικής αγοράς και η νέα υπεράσπιση του QE από τον Bernanke, οδήγησαν σε κέρδη τη Wall. "Άλμα" 176 μονάδων για Dow. Επιτυχής η δημοπρασία ιταλικών ομολόγων. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Τα καλά στοιχεία της στεγαστικής αγοράς και η νέα υπεράσπιση του QE από τον Bernanke, οδήγησαν σε κέρδη τη Wall. Άλμα 176 μονάδων για Dow. Επιτυχής η δημοπρασία ιταλικών ομολόγων. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά τα προσύμφωνα πώλησης κατοικιών τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν κατά 4,5% στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2010. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν η αύξηση στις προσυμφωνημένες πωλήσεις να μην ξεπεράσει το 1,8%.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της Matrix Asset Advisor, David Katz, «τα στοιχεία της στεγαστικής αγοράς δίνουν στήριξη στην οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ αυτό το τρίμηνο.»

Επιπλέον, θετικό αντίχτυπο στην αγορά είχε η εκ νέου υπεράσπιση της πολιτικής παροχής ρευστότητας από τον Ben Bernanke κατά τη δεύτερη ημέρα κατάθεσής του ενώπιον της τραπεζικής επιτροπής.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Fed υποστήριξε ότι το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων δείχνει να έχει μια θετική πρώιμη επίδραση στην αγορά ακινήτων.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Linkedln Corp. ενισχύθηκε σημαντικά  μετά την αναβάθμιση της αξιολόγησης του τίτλου σε “Βuy” από την Wunderlich Securities.

Παράλληλα, η μετοχή της Deere & Co κινήθηκε ανοδικά καθώς η διοίκηση ανακοίνωσε την αύξηση κατά 11% στο μέρισμα τριμήνου.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,2% στα 92,79 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά 1,84% στα 1.593 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής υποχωρούσε 1,6% στο 1,26 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε άνοδο 3,3% στα 26,61 δολάρια.

Στη Wall, ο Dow ενισχύθηκε 1,27%, στις 14.076,45 μονάδες. Ο S&P κινήθηκε υψηλότερα 1,27%, κλείνοντας στις 1.515,98 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με άνοδο 1,04% στις 3.162,26 μονάδες.

Το ιταλικό «δράμα» συνέχισε να επισκιάζει τις συναλλαγές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και τα πρόσημα ήταν μικτά στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, αλλά η δυναμική άνοδος της Wall Street, όπως και η σχετική επιτυχία της δημοπρασίας ιταλικών ομολόγων, στήριξαν τελικώς θετική αντίδραση και στις ευρωαγορές.

Ο δείκτης FTSE ενισχύθηκε 0,89% στις 6.326 μονάδες, ο DAX κέρδισε 1,04% στις 7.676 μονάδες, ενώ ο CAC κέρδισε 1,915% στις 3.640 μονάδες.

Ο δείκτης ΜΙΒ στο Μιλάνο, που βούλιαξε χθες 5%, έκλεισε σήμερα με άνοδο 1,77% στις 15.827 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v