Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall κόντρα στους ιταλικούς φόβους

Η δέσμευση Bernanke για στήριξη της αμερικανικής ανάκαμψης και τα καλά εταιρικά αποτελέσματα οδήγησαν σε κέρδη τη Wall. Προβληματίζει το πολιτικό αδιέξοδο στην Ιταλία. Πάνω από τα $1.600/oz ο χρυσός.

Η δέσμευση Bernanke για στήριξη της αμερικανικής ανάκαμψης και τα καλά εταιρικά αποτελέσματα οδήγησαν σε κέρδη τη Wall. Προβληματίζει το πολιτικό αδιέξοδο στην Ιταλία. Βουτιά 4,9% για Μιλάνο. Πάνω από τα $1.600/oz ο χρυσός.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος της Fed, Ben Bernanke δεσμεύτηκε σήμερα ότι η Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να στηρίζει την αμερικανική οικονομία (υπονοώντας) μέσω του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων ενώ κάλεσε το Κογκρέσο να βρει συμβιβαστική λύση πριν τη λήξη της προθεσμίας της 1η Μαρτίου όταν και θα εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες αυτόματες περικοπές δαπανών.

Επιπλέον την άνοδο στη Wall στήριξε και η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση των τελευταίων 6 ετών στις τιμές των ακινήτων σε 20 περιφέρειες των ΗΠΑ.

Στο εταιρικό μέτωπο η μετοχή της Home Depot ενισχύθηκε 5,7% καθώς η άνοδος στις τιμές των ακινήτων ευνόησε τα αποτελέσματα του ομίλου και αντίστοιχα η μετοχή της SanDisk Corp. κινήθηκε ανοδικά 2% μετά την αναβάθμιση αξιολόγησης του τίτλου σε “Buy” από την RBC Capital Markets.

Επιπλέον η μετοχή της αλυσίδας καταστημάτων Macy’s ενισχύθηκε 2,8% καθώς η διοίκηση ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα.

Εκτός ΗΠΑ, οι αγορές κινήθηκαν στον απόηχο των ιταλικών εκλογικών αποτελεσμάτων που απογοήτευσαν αναλυτές και επενδυτές.

Αναλυτικά, οι αγορές της Ασίας και της Ευρώπης άνοιξαν σήμερα με μαζικές πωλήσεις, καθώς οι ατελέσφορες ιταλικές εκλογές αναβίωσαν τους φόβους πολιτικής αστάθειας στην ευρωζώνη.

Το χρηματιστήριο στο Μιλάνο ολοκλήρωσε μια δραματική συνεδρίαση με απώλειες 4,9% για τον ΜΙΒ στις 15.552 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο έκλεισε με πτώση 1,34% στις 6.270 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη με απώλειες 2,27% στις 7.597 μονάδες, ενώ ο CAC στο Παρίσι κινήθηκε πτωτικά 2,67% στις 3.622 μονάδες.

Στην αγορά ομολόγων, τα γερμανικά bunds εκτινάχθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο δύο μηνών, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλέστερες τοποθετήσεις.

Στον αντίποδα, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου άγγιξε έως και το 4,88%, με ορισμένους αναλυτές να εκτιμούν πως μπορεί να φθάσει έως και το 5,50%, επίπεδο που είχε να «δει» από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2012.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,7% στα 92,42 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 1,85% στα 1.616 δολ./oz, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο στο έτος.

Στη Wall, ο Dow ενισχύθηκε 0,84%, στις 13.900,13 μονάδες. Ο S&P κινήθηκε υψηλότερα 0,61%, κλείνοντας στις 1.497,94 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,43% στις 3.129,65 μονάδες.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής ενισχυόταν 3,6% στο 1,30 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε άνοδο 3,3% στα 25,62 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v