Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τερμάτισε το εβδομαδιαίο ανοδικό σερί του S&P

Τα καλά εταιρικά αποτελέσματα και η απροσδόκητη άνοδος της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της Γερμανίας, οδήγησαν σε κέρδη τη Wall. Άλμα 12,3% για την HP. Εβδομαδιαία άνοδος για Dow. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Τα καλά εταιρικά αποτελέσματα και η απροσδόκητη άνοδος της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της Γερμανίας, οδήγησαν σε κέρδη τη Wall. Άλμα 12,3% για την Hewlett- Packard. Εβδομαδιαία άνοδος για Dow. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Στην έβδομη εβδομάδα τερμάτισε το ανοδικό σερί του S&P, οριακή εβδομαδιαία άνοδος για τον Dow.

Αναλυτικά στη Wall, η μετοχή της Hewlett- Packard σημείωσε τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο (+12,3%) για τον δείκτη S&P μετά την ανακοίνωση κερδοφορίας β’ τριμήνου πολύ πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Αντίστοιχα και η μετοχή της AIG κινήθηκε ανοδικά 3,2% καθώς ο ασφαλιστικός όμιλος που πρόσφατα αποπλήρωσε το χρέος του προς το δημόσιο, δημοσιοποίησε απροσδόκητα καλά λειτουργικά κέρδη και υψηλότερη καθαρή κερδοφορία.

Επιπλέον η μετοχή της Texas Instruments ενισχύθηκε 5,2% μετά την ανακοίνωση αύξησης του μερίσματος τριμήνου και την ενίσχυση του προγράμματος επαναγοράς μετοχών με 5 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις ο δείκτης S&P υποχώρησε συνολικά 1,9% με αφορμή τις ανησυχίες ότι η Fed ενδεχομένως και να παύση το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, βάση των πρακτικών της συνεδρίασης του Ιανουαρίου.

Παράλληλα καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Fed στο Σεντ Λούις ο οποίος υποστήριξε ότι η πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης θα διατηρηθεί για αρκετό καιρό ακόμα.

Εκτός ΗΠΑ, η απροσδόκητη άνοδος του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης σε υψηλό 10 μηνών, στην Γερμανία, καθησύχασε εν μέρει τους επενδυτές για τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε οριακά στα 93,01 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά 0,35% στα 1.573 δολ./oz, σημειώνοντας εβδομαδιαία πτώση 2,3%.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής υποχωρούσε 0,1% στο 1,36 δολ. ενώ το δικαίωμα της σημείωνε άνοδο 1,25% στα 25,99 δολάρια.

Στη Wall, ο Dow ενισχύθηκε 0,86%, στις 14.000,65 μονάδες. Ο S&P κινήθηκε υψηλότερα 0,88%, κλείνοντας στις 1.515,60 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,97% στις 3.162,82 μονάδες.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, η άνοδος του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της Γερμανίας σε υψηλό 10 μηνών, οδήγησε τον ευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 στην πρώτη εβδομάδα κερδών από τις αρχές του μήνα.

Αναλυτικά, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε σήμερα 1,45% στις 289 μονάδες.

Παράλληλα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 0,71% στις 6.336 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 κινήθηκε ανοδικά 1,03% στις 7.662 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε 2,24% στις 3.706 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v