Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Ανάπαυση" της Wall στα υψηλά 5ετίας

Πτώση προκαλούν οι στατιστικές ανακοινώσεις στην Wall, μετά τα υψηλά 5ετίας της προηγούμενης μέρας. Αποτελέσματα Q4 και τα πρακτικά της Fed βρίσκονται στο επίκεντρο. Βουτιά στερλίνας, πτώση χρυσού και πλατίνας.

Αρνητική επίδραση έχουν οι σημερινές μακροοικονομικές ανακοινώσεις στους βασικούς δείκτες της Wall Street, προκαλώντας διορθωτικές κινήσεις μετά τα υψηλά 5 ετών της προηγούμενης συνεδρίασης. Αποτελέσματα Q4 και τα πρακτικά της Fed βρίσκονται στο επίκεντρο.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,16% στις 14.014 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,39% στις 1.525 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,58% χαμηλότερα στις 3.195 μονάδες.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών μειώθηκαν αισθητά 8,5% τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ μετά την εκτίναξη 15,7% του προηγούμενου μήνα, ενώ οι εκδόσεις νέων οικοδομικών αδειών αυξήθηκαν ελαφρώς κατά 1,8%. Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) επιταχύνθηκε με ανάπτυξη 1,4% τον Ιανουάριο.

Ο δείκτης Standard & Poor’s 500 έκλεισε χθες στα υψηλότερα επίπεδα 5 ετών, με ώθηση και από την κινητικότητα σε εξαγορές και συγχωνεύσεις, όπως το συμβόλαιο συγχώνευσης OfficeMax και Office Depot που οριστικοποιήθηκε προ ολίγου.

Κατά τα λοιπά από το επιχειρηματικό μέτωπο, αποτελέσματα δ΄ τριμήνου ανακοινώνουν σήμερα οι εταιρίες Toll Brothers, Brink’s, Dish Network και MGM Resorts.

Η Dell αντιδρά με μικρή άνοδο στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ενώ η Herbalife κερδίζει 2,5%.

Σημαντικά κέρδη απεκόμισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, στηρίζοντας τον δείκτη MSCI World στα υψηλότερα επίπεδα 4,5 ετών.

Στις ευρωαγορές οι κινήσεις ήταν μικτές, υπό την επίδραση μεμονωμένων επιχειρηματικών εξελίξεων.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,25% στις 6.395 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,3% στις 7.729 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,69% στις 3.710 μονάδες.

Η στερλίνα «έκλεψε την παράσταση» στις ευρωπαϊκές συνεδριάσεις, καθώς διολισθαίνει στα χαμηλότερα επίπεδα 8 μηνών έναντι του δολαρίου ($1,5292) και 16 μηνών έναντι του ευρώ (€1,14), μετά την δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της Bank of England, που έδειξε ότι υπάρχουν διαθέσεις περαιτέρω χαλάρωσης της πιστωτικής πολιτικής.

Μεγάλη πτώση εμφανίζει το συμβόλαιο Απριλίου του χρυσού που «χάνει» 15 δολ. στα 1.688 δολ. ανά ουγκιά ενώ και η πλατίνα υποχωρεί 2,2% στα 1.660 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v