Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αψηφά η Wall Street το ιταλικό "χάος"

Η Wall αφήνει πίσω την ιταλική ακυβερνησία και επικεντρώνεται στα εγχώρια στατιστικά για να στηρίξει θετική αντίδραση. Σε "βαθύ κόκκινο" ευρωαγορές, ομόλογα περιφέρειας. Βούλιαξε 5% το Μιλάνο. Πάνω από τα $1.600/oz ο χρυσός.

Ηπια θετική αντίδραση καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, προσπαθώντας να ξεπεράσουν το «χάος» που προκάλεσαν στην Ευρώπη οι ιταλικές εκλογές και στρέφοντας το επίκεντρο στα εγχώρια στατιστικά και την ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη Ben Bernanke.

Μετά από θετικό άνοιγμα, τα πρόσημα έγιναν μικτά κατά την διάρκεια της ομιλίας του διοικητή της Fed αλλά έγιναν πάλι "πράσινα" μετά το κλείσιμο των ευρωαγορών.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται αυτή την ώρα 0,71% στις 13.882 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,35% στις 1.493 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,06% υψηλότερα στις 3.118 μονάδες.

Η αναλογία κερδισμένων/χαμένων μετοχών στο New York Stock Exchange διαμορφώνεται στις πέντε προς τέσσερις.

Ο χρυσός ευνοείται από την χρηματιστηριακή αναταραχή καθώς σημείωσε τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο στο έτος, κατά 1,8% στα 1.616 δολ. ανά ουγκιά.

Στον απόηχο της ιταλικής ακυβερνησίας μετά την ολοκλήρωση των εκλογών, η Wall Street υπέστη από χθες το βράδυ, λίγο πριν το κλείσιμο, βαριές πωλήσεις.

Οι αγορές της Ασίας και της Ευρώπης άνοιξαν σήμερα με μαζικές πωλήσεις, καθώς οι ατελέσφορες ιταλικές εκλογές αναβιώνουν τους φόβους πολιτικής αστάθειας στην ευρωζώνη.

Το χρηματιστήριο στο Μιλάνο ολοκλήρωσε μια δραματική συνεδρίαση με απώλειες 5% για τον ΜΙΒ στις 15.552 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 1,34% στις 6.270 μονάδες, ο DAX με απώλειες 2,27% στις 7.597 μονάδες, ενώ ο CAC με πτώση 2,67% στις 3.622 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx600 έκλεισε με πτώση 1,3%.

Το ευρώ υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο 7 εβδομάδων έναντι του δολαρίου στο 1,3040 δολ.ενώ έντονη είναι η αναστάτωση και στην αγορά ομολόγων.

Τα γερμανικά bunds εκτινάχθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο δύο μηνών, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλέστερες τοποθετήσεις.

Στον αντίποδα, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου άγγιξε έως και το 4,88%, με ορισμένους αναλυτές να εκτιμούν πως μπορεί να φθάσει έως και το 5,50%, επίπεδο που είχε να «δει» από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2012.

Στην Wall Street, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ομιλία του διοικητή της Fed ενώπιον της τραπεζικής επιτροπής της Γερουσίας.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι οι τιμές των κατοικιών σε 20 μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ σημείωσαν το Δεκέμβριο την μεγαλύτερη ετήσια αύξηση των τελευταίων έξι ετών. Ο δείκτης S&P/ Case-Shiller αυξήθηκε το Δεκέμβριο 6,8% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιούλιο του 2006.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, ανακοινώνουν αποτελέσματα τριμήνου η Home Depot, η RadioShack, η R.R. Donnelley & Sons και άλλες επιχειρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v