Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναπαύεται η Wall Street μετά τα ρεκόρ

Αν και ο Dow συνεχίζει να προσθέτει πόντους στο ρεκόρ της προηγούμενης συνεδρίασης, η υπόλοιπη Wall "ξεκουράζεται" με ήπια πτώση για S&P και Nasdaq. Σε πολυετή υψηλά ευρωαγορές, Ιαπωνία, Αυστραλία.

Τα στατιστικά μεγέθη υποδεικνύουν βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας και βοηθούν την Wall Street να προσθέσει πόντους στα επίπεδα ρεκόρ της προηγούμενης συνεδρίασης.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,3% στις 14.296 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,21% στις 1.543 μονάδες και απέχει λιγότερο από 20 μονάδες από το ιστορικό ρεκόρ του, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,12% στις 3.227 μονάδες.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average έκλεισε χθες με άνοδο 0,9% στις 14.198 μονάδες σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς τα διεθνή χρηματιστήρια ανακάμπτουν από την χρηματοπιστωτική κρίση.

Το χρηματιστήριο της Δανίας, από τα υπόλοιπα μεγάλα 45 χρηματιστήρια του πλανήτη, έχει επίσης κατακτήσει επίπεδα ρεκόρ, ενώ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν γένει κινούνται στα υψηλότερα επίπεδα 4,5 ετών.

Η στατιστική εικόνα της ημέρας βοηθά σήμερα την αγορά της Νέας Υόρκης να χτίσει πάνω στα προηγούμενα κέρδη.

Οι νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 198.000 τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ινστιτούτο ιδιωτικών ερευνών ADP. Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα δημιουργηθούν 170.000 νέες θέσεις.

Στην συνέχεια ανακοινώθηκε ότι οι βιομηχανικές παραγγελίες μειώθηκαν 2% τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ. Οι αναλυτές περίμεναν μεγαλύτερη πτώση, της τάξης του 2,2%.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται στην συνέχεια η δημοσίευση της οικονομικής έκθεσης της κεντρικής τράπεζας, το Beige Book.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Staples αντιδρά με πτώση 5% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ αντιθέτως η Big Lots αντιδρά με άνοδο 3,3%.

Στις υπόλοιπες αγορές, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 παρέμεινε στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης στα υψηλότερα επίπεδα 4,5 ετών.

Καθώς όμως τα πρόσημα στην Wall Street γίνονταν μικτά το απόγευμα, τα κέρδη περιορίστηκαν και τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,06% χαμηλότερα στις 6.458 μονάδες, ο DAX κέρδισε 0,62% στις 7.919 μονάδες, ενώ ο CAC τερμάτισε 0,35% χαμηλότερα στις 3.774 μονάδες.

Οι μετοχές στην Ιαπωνία και την Αυστραλία ανήλθαν σε πολυετή υψηλά.

Το συμβόλαιο Απριλίου του πετρελαίου υποχωρεί 22 σεντς στα 90,60 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί ελαφρώς στα 1.573 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v