Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Αύξηση μισθών 3% εξασφάλισε η IG Metall

To σωματείο εργαζομένων στην γερμανική χαλυβουργία, το φημισμένο IG Metall, εξασφάλισε μισθολογική αύξηση 3% για τους 75.000 εργαζόμενους στους κλάδους χάλυβα και σιδήρου, μετά από 10ωρες διαπραγματεύσεις.

Γερμανία: Αύξηση μισθών 3% εξασφάλισε η IG Metall
To σωματείο εργαζομένων στην γερμανική χαλυβουργία IG Metall, εξασφάλισε μισθολογική αύξηση 3% για τους 75.000 εργαζόμενους στους κλάδους χάλυβα και σιδήρου, μετά από 10ωρες διαπραγματεύσεις με τους εργοδότες και την κυβέρνηση.

Η συλλογική σύμβαση ισχύει από τον τρέχοντα μήνα ως τον Μάιο 2014. Η αύξηση είναι μικρότερη από το 5% που ζητούσε αρχικά το σωματείο.

Οι χαλυβουργίες πλήττονται από την πλεονάζουσα παραγωγική δυνατότητα την οποία έχει προκαλέσει η μεγάλη πτώση της ζήτησης από τους κλάδους αυτοκινήτων και κατασκευών στην Ευρώπη, καθώς και τον ανταγωνισμό από την Κίνα.

Ενδεικτικά σήμερα η γερμανική εταιρία εμπορίας χάλυβα Kloeckner & Co. ανακοίνωσε ζημία 198 εκατ. ευρώ για το 2012, κατόπιν κέρδους 10 εκατ. ευρώ στο προηγούμενο έτος, καθώς εεφαρμόζει πρόγραμμα κατάργησης 1.800 θέσεων εργασίας ή 16% του δυναμικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v