Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ιστορικό ρεκόρ η Wall Street

Σε "παρθένα" εδάφη πατάει πλέον η Wall καθώς ο Dow κινείται σε ιστορικά επίπεδα ρεκόρ πάνω από τις 14.200 μονάδες. Χειροκροτεί με άνοδο 2,3% ο Dax, σε υψηλά 4,5 ετών οι ευρωαγορές. Κέρδη 2% για την Σαγκάη.

Σε επίπεδα ρεκόρ κινείται ο δείκτης των αμερικανικών blue chips στην Wall Street, καθώς μια σειρά από ευνοϊκές σταστικές ειδήσεις δημιουργούν την ελπίδα επιτάχυνσης της ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,86% και κινείται στο ιστορικό ρεκόρ των 14.208 μονάδες, ο S&P κερδίζει 1,11% στις 1.535 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 1,05% στις 3.203 μονάδες.

Στην χθεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης Dow έκλεισε στο 2ο υψηλότερο επίπεδο της ιστορίας του στις 14.127 μονάδες, δηλαδή 37 μόλις μονάδες χαμηλότερα από το ιστορικό ρεκόρ της 9ης Οκτωβρίου 2007.

Τα κέρδη πυροδότησαν οι δηλώσεις στελεχών της κεντρικής τράπεζας, που έδειξαν ότι η Federal Reserve δεν προτίθεται να σταματήσει την πολιτική παροχής ρευστότητας.

Η άνοδος επιταχύνθηκε μετά την ανακοίνωση της νέας βελτίωσης στην δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών. Ο δείκτης ISM υπηρεσιών ενισχύθηκε τον Φεβρουάριο και ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2012, 56 από 55,2 τον Ιανουάριο. Πρόκειται για τον 39ο συνεχόμενο μήνα που ο δείκτης παραμένει σε επίπεδα ανάπτυξης (πάνω από τις 50 μονάδες).

Μεγάλα κέρδη αποκομίζουν οι τραπεζικοί κλάδοι. Η μετοχή της Bank of America ενισχύεται 2% και με την 2η καλύτερη εμφάνιση μεταξύ των blue chips. Η Goldman Sachs και η Morgan Stanley κερδίζουν άνω του 1% με άνοδο 20% μέχρι στιγμής στο έτος.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στην Wall Street, η μετοχή της J.C. Penney Co. βουλιάζει 3% μετά την φήμη πώλησης μεγάλου πακέτου 10 εκατ. μετοχών από μεγάλο fund.

Η Impax Laboratories υποχωρεί λόγω συστάσεων της υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων για προβληματα στις εγκαταστάσεις της.

Στον αντίποδα, η φαρμακοβιομηχανια Santarus κερδίζει 2,53% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Οι διεθνείς αγορές ξεκίνησαν την ημέρα με σημαντικά κέρδη στον απόηχο ττων κερδών του Dow και οι ασιατικές μετοχές, ειδικά οι κινεζικές που υποχώρησαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις, απόλαυσαν σημαντικά κέρδη. Ο γενικός δείκτης στην Σαγκάη ενισχύθηκε 2,3%.

Πειστική άνοδο παρουσίασαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αντλώντας στήριξη και από τις ευοίωνες στατιστικές ανακοινώσεις για τις λιανικές πωλήσεις και τους δείκτες ΡΜΙ στην ευρωζώνη.

Η αναρρίχηση του δείκτη Dow Jones σε επίπεδα ρεκόρ τόνωσε περαιτέρω τις επενδυτικές διαθέσεις και τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε ενισχυμένος κατά 1,36% στις 6.432 μονάδες, ο DAX με κέρδη 2,32% στις 7.870 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 2,08% υψηλότερα στις 3.787 μονάδες.

Τα χρηματιστηριακά κέρδη υπονομεύουν το δολάριο, που υποχωρεί στο καλάθι με τις μεγάλες εμπορικές ισοτιμίες και ειδικά έναντι του δολαρίου Αυστραλίας, μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας να κρατήσει σταθερά τα επιτόκια.

Ο χρυσός και τα πολύτιμα μέταλλα ενισχύονται καθώς υποχωρεί το δολάριο, ενώ και το πετρέλαιο κινείται υψηλότερα.

Ο χρυσός κερδίζει 8 δολάρια στα 1.580 δολ. ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο ενισχύεται 0,42% στα 90,47 δολ. ανά βαρέλι.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v