Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο πρόστιμο μαμούθ 561 εκατ. για τη Microsoft

Νέο πρόστιμο 561 εκατ. ευρώ επέβαλε η Κομισιόν στη Microsoft για τη μη τήρηση της συμβιβαστικής συμφωνίας του 2009 με τις αντιμονοπωλιακές αρχές. Έτσι, τα συνολικά πρόστιμα από την ΕΕ στη Microsoft αγγίζουν τα 2,16 δισ.

Νέο πρόστιμο μαμούθ 561 εκατ. για τη Microsoft
Νέο πρόστιμο ύψους 561 εκατ. ευρώ επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Microsoft για τη μη τήρηση των ευρωπαϊκών αντιμονοπωλιακών κανόνων και συγκεκριμένα για τη μη τήρηση της συμφωνίας περί θεμάτων ανταγωνισμού στην οποία είχε καταλήξει με τις ευρωπαϊκές αντιμονοπωλιακές αρχές.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που εταιρεία τιμωρείται επειδή δεν εφάρμοσε συμφωνία με τις αντιμονοπωλιακές αρχές στην οποία κατέληξε εθελοντικά. Βρυξέλλες και Microsoft οδηγήθηκαν με αμοιβαίες υποχωρήσεις σε αυτή τη συμφωνία το 2009. Στο πλαίσιο του συμβιβασμού, η Microsoft είχε συμφωνήσει να προσφέρει στους νέους αγοραστές ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Ευρώπη τη δυνατότητα να επιλέγουν μεταξύ πολλών διαφορετικών browser για το διαδίκτυο, αντί να εφαρμόζει ως βασική επιλογή τον Internet Explorer.

Με την εξέλιξη αυτή τα προβλήματα της Κομισιόν στη Γηραιά Ήπειρο αυξάνονται. Συνολικά, τα πρόστιμα που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέρχονται στα 2,16 δισ. ευρώ. Επισημαίνεται ότι μία ημέρα νωρίτερα, οι φορολογικές αρχές της Δανίας επέβαλαν πρόστιμο 1 δισ. δολ. στη Microsoft για μη καταβολή φορολογίας, κυρίως σε ότι αφορά την εξαγορά της Navision το 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v