Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Β. Κορέα:Απειλεί με "προληπτική" πυρηνική επίθεση

Η Βόρεια Κορέα απείλησε με προληπτική πυρηνική επίθεση κατά των ΗΠΑ και οποιασδήποτε άλλης χώρας κινηθεί επιθετικά εναντίον της, εν όψει της ψηφοφορίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επιβολή νέων κυρώσεων.

Β. Κορέα:Απειλεί με προληπτική πυρηνική επίθεση
Η Βόρεια Κορέα απείλησε με προληπτική πυρηνική επίθεση κατά των ΗΠΑ και οποιασδήποτε άλλης χώρας κινηθεί επιθετικά εναντίον της, εν όψει της ψηφοφορίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της χώρας.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών προειδοποίησε ότι ένας δεύτερος πόλεμος στην Κορέα είναι «αναπόφευκτος» καθώς τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Νότια Κορέα αρνούνται την απαίτηση της Πιονγιανγκ για ακύρωση της ευρείας κοινής στρατιωτικής άσκησης που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα.

«Τώρα που οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να ανάψουν το φιτίλι για έναν πυρηνικό πόλεμο, οι επαναστατικές στρατιωτικές μας δυνάμεις θα ασκήσουν το δικαίωμα για προληπτική πυρηνική επίθεση για να καταστρέψουμε τα προπύργια των επιτιθέμενων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του εκπροσώπου.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Βόρεια Κορέα απειλεί να επιτεθεί στις αμερικανικές δυνάμεις στη Νότια Κορέα, ενώ ισχυρίζεται ότι διαθέτει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, που έχουν τη δυνατότητα να πλήξουν με πυρηνική κεφαλή και το έδαφος των ΗΠΑ.

Η τελευταία αυτή απειλή έρχεται δυο ημέρες αφότου ο στρατός της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε ότι «θα σκίσει» την συμφωνία εκεχειρίας του 1953 που έβαλε τέλος στον Πόλεμο της Κορέας, κίνηση που θεωρητικά θα άνοιγε τον δρόμο για την επανάληψη των εχθροπραξιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v