Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤ: Αμετάβλητο στο 0,75% το επιτόκιο του ευρώ

Η ΕΚΤ, όπως αναμενόταν καθολικά, κράτησε σταθερό το επιτόκιο του ευρώ, απρόθυμη να δώσει περισσότερη στήριξη στην οικονομία της ευρωζώνης, αλλά ορισμένοι αναλυτές πιθανολογούν μείωση στην συνέχεια του έτους.

ΕΚΤ: Αμετάβλητο στο 0,75% το επιτόκιο του ευρώ
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως αναμενόταν καθολικά, κράτησε σταθερό το επιτόκιο του ευρώ, απρόθυμη να δώσει περισσότερη στήριξη στην οικονομία της ευρωζώνης.

Ωστόσο, η επίμονη υποτονικότητα στην οικονομία και ειδικά οι ανησυχίες για τις συνέπειες της ιταλικής πολιτικής κρίσης, κάνουν ορισμένους οικονομολόγους να προβλέπουν μείωση επιτοκίων στην συνέχεια του έτους.

Η ΕΚΤ διατήρησε το βασικό επιτόκιο της ευρωζώνης στο αρνητικό ρεκόρ του 0,75% κατά την τακτική συνεδρίαση στην Φρανκφούρτη.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται στην συνέχεια η ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη, Μάριο Ντράγκι, που θα δώσει ενδείξεις για την μελλοντική πιστωτική πολιτική και πιθανόν να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα για την ιταλική κρίση.

Ειδικότερα, η Nomura, εκτιμά πως αν η απόφαση για διατήρηση των επιτοκίων δεν ληφθεί με ισχυρή πλειοψηφία ή ομοφωνία σήμερα, αυτό θα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω χαλάρωσης το β΄ τρίμηνο του 2013.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v