Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινεζική ...απογοήτευση στην Wall Street

Διορθωτικές τάσεις κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές, καθώς τα στατιστικά στοιχεία για την οικονομία της Κίνας "υπονομεύουν" το πρόσφατο χρηματιστηριακό ράλι. Πτώση σε Wall, Ευρώπη, Ασία και εμπορεύματα.

Διορθωτικές τάσεις κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές, καθώς τα στατιστικά στοιχεία για την οικονομία της Κίνας «απειλούν» το πρόσφατο χρηματιστηριακό ράλι.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,41% στις 13.111 μονάδες, ο S&P κινείται 0,42% χαμηλότερα στις 1.397 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,33% στις 3.009 μονάδες.

Τα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και Ασία κινούνται χαμηλότερα, μετά τα νέα στατιστικά μεγέθη από την Κίνα που προστέθηκαν στο «μπαράζ» ανακοινώσεων που δείχνουν επιβράδυνση στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη αναδυόμενη οικονομία.

Οι εξαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν μόλις 1% τον Ιούλιο σε σχέση με πέρσι και οι εισαγωγές αυξήθηκαν 4,7%.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,33% στις 5.832 μονάδες, ο DAX κινείται 0,85% χαμηλοτερα στις 3.418 μονάδες, ενώ ο CAC χάνει 1,1% στις 3.418 μονάδες.

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 που είχε ενισχυθεί επί πέντε συνεχόμενες συνεδριάσεις μέχρι χθες, υποχωρεί 0,3%. Η Wall Street έκλεισε χθες με μικρές μεταβολές.

Από το στατιστικό μέτωπο σήμερα στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης τιμών εισαγωγών μειώθηκε 0,6% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου. Τον Ιούνιο οι τιμές εισαγωγών είχαν αυξηθεί 2,4%. Η πτώση αποδίδεται στην μείωση των τιμών του πετρελαίου, η οποία μείωση πάντως επιβραδύνθηκε.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της J.C. Penny Co. υποχωρεί μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που έδειξαν καθαρές ζημίες 147 εκατ. δολ. στο τρίμηνο.

Στον αντίποδα η Fusion-io ικανοποίησε τους αναλυτές και η μετοχής της ενισχύεται.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου συνεχίζει πτωτικά, και κινείται με πτώση 1,1 δολ. στα 92,28 δολ. ανά βαρέλι.

Το συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί 7,5 δολ. στα 1.612 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v