Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στην Wall -"Κρατάει" τις 1.400 ο S&P

Μικτά πρόσημα επικρατούν, μετά την τριήμερη άνοδο, στην Wall. Επιλεκτικό ενδιαφέρον στο πλαίσιο των ανακοινώσεων Q2, "ησυχία" από το στατιστικό μέτωπο. Κρατάει τις 1.400 μονάδες ο S&P, διόρθωση ευρωαγορών.

Μικτά πρόσημα, μετά την τριήμερη αναρρίχηση, επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με επιλεκτικό ενδιαφέρον για μεμονωμένους τίτλους στο πλαίσιο των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Μετά από πτωτικό άνοιγμα, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,22% στις 13.197 μονάδες, ο S&P κινείται 0,15 υψηλότερα στις 1.403 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διαμορφώνεται σχεδόν αμετάβλητος στις 3.017 μονάδες.

Πέντε μετοχές υποχωρούν σε σχέση με κάθε τέσσερις που ενισχύονται στο New York Stock Exchange, όπου ο όγκος των συναλλαγών ανέρχεται στα 85 εκατ. μετοχές.

Αρνητικά πρόσημα επικράτησαν στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την αναρρίχηση στα υψηλότερα επίπεδα 4 μηνών χθες.

Η υποβάθμιση του outlook της Ελλάδας από την S&P και η ανακοίνωση μείωσης των κερδών της ING λόγω της έκθεσης του ολλανδικού ομίλου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Ισπανία, συνέβαλαν στις πιέσεις.

Πάντως η πτώση περιορίστηκε το απόγευμα, χάρη στην θετική εικόνα της Wall Street και τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,08% υψηλότερα στις 5.846 μονάδες, ο DAX 0,03% χαμηλότερα στις 6.966 μονάδες, ενώ ο CAC με πτώση 0,44% στις 3.438 μονάδες.

Οι εξελίξεις από τα μακροοικονομικά μέτωπα είναι λογιστές, αλλά με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται αύριο και μεθαύριο στατιστικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία, που θα καταδείξουν σε τι σημείο βρίσκεται η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία του πλανήτη.

Το επιχειρηματικό μέτωπο παραμένει δραστήριο καθώς στην Wall Street συνεχίζονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων Q2.

Η μετοχή της McDonald’s αντιδρά με πτώση 2% μετά την ανακοίνωση μείωσης πωλήσεων Ιουλίου κατά 0,1%.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Macy’s αντιδρά με άνοδο 2,4% στην ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων μεγεθών.

Αποτελέσματα ανακοίνωσαν η Walt Disney και η Priceline.com, ενώ αναμένονται κατά την διάρκεια της συνεδρίασης τα μεγέθη των Dean Foods, Carlyle Group και άλλων

Στις υπόλοιπες αγορές το ευρώ υποχωρεί ελαφρώς στο 1,2371 δολ..

Το συμβόλαιο του πετρελαίου στο Nymex κερδίζει 0,52% στα 94,16 δολ. ανά βαρέλι. Του χρυσού κερδίζει 4 δολ. στα 1.617 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v