Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στήθηκε πάρτι σε Ευρώπη και Wall Street

Οι κινήσεις στην ευρωζώνη προκαλούν θεαματικά κέρδη σε ευρωαγορές, ευρώ και μεσογειακά ομόλογα. Κέρδη στην Wall χάρη στα στατιστικά. Εκτίναξη 6% σε Μαδρίτη, Μιλάνο. Στο +5% το πετρέλαιο, στο 1,24$ το ευρώ.

Δυναμική θετική αντίδραση καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τις ευνοϊκές ανακοινώσεις από την οικονομία των ΗΠΑ και τις κινήσεις εκτόνωσης της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,83% στις 13.115 μονάδες, ο S&P κερδίζει 2,01% στις 1.393 μονάδες και κινείται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο, ενώ ο Nasdaq κινείται 2,14% υψηλότερα στις 2.972 μονάδες.

Επτά μετοχές ενισχύονται σε σχέση με κάθε μια που υποχωρεί στις πρωινές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη.

Η Wall Street, όπως και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, έκλεισαν χθες με απώλειες καθώς η συνεδρίαση της ΕΚΤ δεν κατάφερε να αποδώσει τα δραστικά μέτρα για την επίλυση της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη, που περίμεναν οι αναλυτές.

Σήμερα ωστόσο οι αγορές ανακάμπτουν και τα ισπανικά yields υποχωρούν κάτω από το «αφόρητο» επίπεδο του 7%, καθώς εκτιμάται ότι σύντομα η χώρα θα ζητήσει επισήμως βοήθεια από τους εταίρους της στην ευρωζώνη, κάτι που δεν διέψευσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας M. Rajoy.

Σημειώνεται πάντως όσον αφορά τις αποδόσεις των ομολόγων σε Ιταλία και Ισπανία, οι βραχυπρόθεσμοι τίτλοι κινούνται πτωτικά, ενώ αντίθετα οι μακροπρόθεσμοι ακολούθησαν ανοδική πορεία. Αυτό το γεγονός προκάλεσε διάφορες φήμες στις αγορές και τελικώς αποκαλύφθηκε ότι ο EFSF ζητεί άδεια πρόσβασης σε γραμμή repos, κάτι που θα βοηθήσει εξαιρετικά την ρευστότητα του ταμείου διασώσεων για αγορές ομολόγων.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 2,21% στις 5.787 μονάδες, ο DAX 3,93% υψηλότερα στις 6.866 μονάδες, ενώ ο CAC 4,3% υψηλότερα στις 3.374 μονάδες. Η αγορά της Μαδρίτης εκτινάχθηκε 6% και του Μιλάνο 6,34%.

Αναλόγως και το ευρώ ανακάμπτει αισθητά και κινείται στο 1,24 δολ. έχοντας βουλιάξει χθες κάτω από το 1,22$.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη εκτινάσσεται 5% στα 91,53 δολ. ανά βαρέλι, ενώ του χρυσού κερδίζει 18 δολάρια στα 1.609 δολ. ανά ουγκιά.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στην Wall Street, η LinkedIn εκτινάσσεται 10% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων τριμήνου.

Η Procter & Gamble ανακοίνωσε αύξηση κερδών 45% στο οικονομικό δ’ τριμήνο.

Η Viacom υπέστη μείωση 7% στα κέρδη του οικονομικού γ΄ τριμήνου.

Η μετοχή της Knight Capital Group, που διολίσθησε 75% στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις όταν ανακοίνωσε μεγάλη ζημία λόγω τεχνικού λάθους, ανακάμπτει σήμερα 22%.

Από το στατιστικό μετωπο, ανακοινωθηκε ότι οι θέσεις εργασίας στην αμερικανική οικονομία αυξήθηκαν πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας (πλην του αγροτικού τομέα) αυξήθηκε κατά 163.000.Το ποσοστό της ανεργίας ενισχύθηκε ωστόσο επίσης και διαμορφώθηκε στο 8,3%, σύμφωνα με την αρχική καταμέτρηση του υπουργείου, από 8,2% τον προηγούμενο μήνα.

Ανέλπιστα μεγάλη βελτίωση παρουσίασε ο δείκτης ISM υπηρεσιών Ιουλίου στην αμερικανική αγορά. Ο δείκτης που αποτυπώνει την δραστηριότητα του κλάδου μεταποίησης στην οικονομία των ΗΠΑ, ανήλθε στο 52,6 σε σχέση με 52,1 τον Ιούνιο

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v