Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντονη άνοδος Wall με "στήριξη" στην απασχόληση

Οι βελτιώσεις στα μισθολόγια Ιουλίου και τον κλάδο υπηρεσιών, βοηθούν την Wall σε έντονη θετική αντίδραση, μετά την χθεσινή πτώση. Δυναμική αντίδραση και στις ευρωαγορές, με πτώση στα yields της περιφέρειας.

Τα ευνοϊκά στατιστικά μεγέθη για την αμερικανική οικονομία βοηθούν την Wall Street σε θετική αντίδραση, μετά την χθεσινή πτώση.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,7% στις 13.097 μονάδες, ο S&P κερδίζει 1,88% στις 1.390 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 2,01% υψηλότερα στις 2.968 μονάδες.

Η Wall Street, όπως και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, έκλεισαν χθες με απώλειες καθώς η συνεδρίαση της ΕΚΤ δεν κατάφερε να αποδώσει τα δραστικά μέτρα για την επίλυση της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη, που περίμεναν οι αναλυτές.

Σήμερα ωστόσο οι αγορές ανακάμπτουν και τα ισπανικά yields υποχωρούν κάτω από το «αφόρητο» επίπεδο του 7%, καθώς εκτιμάται ότι σύντομα η χώρα θα ζητήσει επισήμως βοήθεια από τους εταίρους της στην ευρωζώνη. Ανώνυμες πηγές αναφέρουν ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Monti ενθαρρύνει τον Ισπανό ομόλογό του M. Rajoy να κάνει επίσημη αίτηση.

Σημειώνεται πάντως όσον αφορά τις αποδόσεις των ομολόγων σε Ιταλία και Ισπανία, οι βραχυπρόθεσμοι τίτλοι κινούνται πτωτικά, ενώ αντίθετα οι μακροπρόθεσμοι ακολούθησαν ανοδική πορεία.

Αναλυτές σημειώνουν ότι αυτό οφείλεται στις χθεσινές δηλώσεις Draghi, από τις οποίες προέκυψε ότι η παρέμβαση στην αγορά της ΕΚΤ (όταν αυτή γίνει) θα επικεντρωθεί σε τίτλους βραχυπρόθεσμης διάρκειας.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,83% στις 5.766 μονάδες, ο DAX κερδίζει 2,68% στις 6.782 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 3% υψηλότερα στις 3.330 μονάδες.

Αναλόγως και το ευρώ ανακάμπτει αισθητά και κινείται με άνοδο 1,19% στο 1,2325 δολ. έχοντας βουλιάξει χθες κάτω από το 1,22$.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη ενισχύεται 1 δολ. στα 88,14 δολ. ανά βαρέλι, ενώ του χρυσού κερδίζει 90 σεντς στα 1.591 δολ. ανά ουγκιά.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στην Wall Street, η LinkedIn εκτινάσσεται 10% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων τριμήνου.

Η Procter & Gamble ανακοίνωσε αύξηση κερδών 45% στο οικονομικό δ’ τριμήνο.

Η Viacom υπέστη μείωση 7% στα κέρδη του οικονομικού γ΄ τριμήνου.

Από το στατιστικό μετωπο, ανακοινωθηκε ότι οι θέσεις εργασίας στην αμερικανική οικονομία αυξήθηκαν πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας (πλην του αγροτικού τομέα) αυξήθηκε κατά 163.000.Το ποσοστό της ανεργίας ενισχύθηκε ωστόσο επίσης και διαμορφώθηκε στο 8,3%, σύμφωνα με την αρχική καταμέτρηση του υπουργείου, από 8,2% τον προηγούμενο μήνα.

Ανέλπιστα μεγάλη βελτίωση παρουσίασε ο δείκτης ISM υπηρεσιών Ιουλίου στην αμερικανική αγορά. Ο δείκτης που αποτυπώνει την δραστηριότητα του κλάδου μεταποίησης στην οικονομία των ΗΠΑ, ανήλθε στο 52,6 σε σχέση με 52,1 τον Ιούνιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v