Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

IAG: Ετοιμάζει "χάρτη" για ισπανική έξοδο από €

Η IAG ανακοίνωσε ότι συντάσσει έκτακτα σχέδια για την ενδεχόμενη έξοδο της Ισπανίας από το ευρώ, στην πιο ανοιχτή παραδοχή από μέρους επίλεκτης ευρωπαϊκής εταιρίας για τους κινδύνους κατάρρευσης της ευρωζώνης.

IAG: Ετοιμάζει χάρτη για ισπανική έξοδο από €
Η International Consolidated Airlines Group ανακοίνωσε ότι συντάσσει έκτακτα σχέδια για την ενδεχόμενη έξοδο της Ισπανίας από το ευρώ.

Πρόκειται για την πιο ανοιχτή παραδοχή μέχρι σήμερα από μέρους επίλεκτης ευρωπαϊκής εταιρίας για τους κινδύνους κατάρρευσης της ευρωζώνης.

Η IAG, μητρική εταιρία των αεροπορικών British Airways και Iberia, αναφέρει ότι έχει συστήσει διοικητική ομάδα διαχείρισης της κρίσης της ευρωζώνης, που έχει ξεκινήσει να συντάσσει τον χάρτη πιθανής ισπανικής εξόδου από το ευρώ, στον οποίο θα μελετώνται οι επιπτώσεις σε όλους τους τομείς επιχειρήσεων, αν εξέλθει η μεσογειακή χώρα από το ενιαίο νόμισμα. Η ομάδα διαχείρισης κρίσης συνεδριάζει κάθε 15νθήμερο.

Ο αεροπορικός όμιλος έχει επίσης ήδη μειώσει κάθετα το άνοιγμά του στις ισπανικές τράπεζες, που εκπροσωπούσαν μόλις το 3% των αντισυμβαλλόμενων της IAG στα τέλη Ιουνίου σε σύγκριση με 27% πριν από έξι μήνες.

Αναλόγως η IAG έχει μειώσει τα ανοίγματά της στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, καθώς και στην Ιταλία, σε λιγότερα από 1 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v