Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στην Wall με το βλέμμα στην Fed

Επιφυλακτικές κινήσεις επικρατούν στην Wall Street, με το ενδιαφέρον επικεντρωμένο στην συνεδρίαση της Fed αλλά και "μυστήριες" συναλλαγές που εκδηλώθηκαν στο NYSE. Μικτά πρόσημα ευρωαγορών εν αναμονή της ΕΚΤ.

Επιφυλακτικές κινήσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο με το ενδιαφέρον επικεντρωμένο στην συνεδρίαση της Fed αλλά και «μυστήριες» συναλλαγές που εκδηλώθηκαν στο NYSE.
 
Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,31% στις 13.048 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,25% στις 1.383 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,11% στις 2.936 μονάδες.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην τακτική συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας, από την οποία οι αναλυτές περιμένουν ενθαρρυντικά σχόλια όσον αφορά τα μέτρα παροχής ρευστότητας.

Δεν αναμένεται η Fed να ανακοινώσει τρίτο κύκλο «ποσοτικής χαλάρωσης» καθώς θεωρείται πιθανότερο να περιμένει μέχρι τον Σεπτέμβριο, αλλά ο διοικητής Ben S. Bernanke πιθανότατα θα αφήσει ανοιχτή την πόρτα για μια τέτοια κίνηση.

Εν τω μεταξύ, «περίεργες» συναλλαγές πάνω σε φαινομενικά άσχετες μεταξύ τους μετοχές, απασχολούν ιδιαίτερα τους traders και τους παράγοντες στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε ασυνήθης συναλλαγματική δραστηριότητα σε ορισμένες μετοχές του New York Stock Exchange, με αποτέλεσμα την διακοπή διαπραγμάτευσης αρκετών τίτλων, που δείχνουν να μην σχετίζονται μεταξύ τους.

Από το στατιστικό μετωπο για την αμερικανική οικονομία ανακοινώθηκε ότι οι θέσεις εργασίας του ιδιωτικού τομέα στην αμερικανική οικονομία αυξήθηκαν κατά 163.000 τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ιδιωτικό ινστιτούτο ερευνών ADP. Οι αναλυτές περίμεναν ότι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις θα κάνουν 120.000 προσλήψεις τον Ιούλιο. Τον Ιούνιο ο ιδιωτικός τομέας είχε αυξήσει τις θέσεις εργασίας κατά 176.000.

Στην συνέχεια ανακοινώθηκαν τα μεγέθη για τον κλάδο μεταποίησης που έδειξαν ότι η αμερικανική βιομηχανία παρέμεινε σε φάση συρρίκνωσης επί δεύτερο συνεχόμενη μήνα.

Ο δείκτης ISM παρέμεινε πρακτικώς αμετάβλητος τον περασμένο μήνα, διαμορφούμενος στο 49,8 από 49,7 τον Ιούνιο σύμφωνα με τα στοιχεία του Institute for Supply Management. Κάθε μέγεθος κάτω του 50% δείχνει ότι η πλειοψηφία των εργοστασίων βρίσκονται σε φάση συρρίκνωσης και όχι ανάπτυξης. Είναι ο δεύτερος συνεχόμενος μήνας που παραμένει ο δείκτης κάτω από το 50.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ανακοινώθηκαν οι δείκτες μεταποίησης των υπολοίπων μεγάλων οικονομιών του πλανήτη και έδειξαν σοβαρή επιβράδυνση στους κλάδους στην Ευρώπη, την Βρετανία αλλά και μεγάλες οικονομίες της Ασίας.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο , η Dow Chemical ενισχύεται 2,6%, η Electronic Arts κερδίζει 1,9% μετά την ανακοίνωση μικρότερης της αναμενόμενης ζημίας στο β΄ τρίμηνο, ενώ η Dreamworks Animation υποχωρεί 8,9% καθώς τα αποτελέσματά της στο Q2 δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, κυριαρχησε η αναμονή της τακτικής συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας της ευρωζώνης, αύριο. Η ΕΚΤ πιθανολογείται να ανακοινώσει νέα μέτρα για την βοήθεια εκτόνωσης της κρίσης χρεών, μολονότι υπάρχουν σημαντικές αντιστάσεις για τέτοιες κινήσεις.

Στις ευρωαγορές ο δείκτης FTSE έκλεισε ενισχυμένος 1,38% στις 5.713 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,26% στις 6.754 μονάδες, ενώ ο CAC 0,91% υψηλότερα στις 3.322 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v