Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεκόρ καλλιέργειας σιτηρών στη Ν. Αμερική

Οι αγρότες της Νοτίου Αμερικής ετοιμάζονται να σπείρουν ρεκόρ καλλιέργειες σιτηρών και σπορέλαιων, που πιθανότατα θα συγκρατήσουν τον αυξανόμενο πληθωρισμό τροφίμων που προκαλούν οι ξηρασίες στις ΗΠΑ.

Ρεκόρ καλλιέργειας σιτηρών στη Ν. Αμερική
Οι αγρότες της Νοτίου Αμερικής ετοιμάζονται να σπείρουν ρεκόρ καλλιέργειες σιτηρών και σπορέλαιων, που πιθανότατα θα συγκρατήσουν τον αυξανόμενο πληθωρισμό τροφίμων που προκαλούν οι χειρότερες ξηρασίες πολλων δεκαετιών στις ΗΠΑ.

Οι αγρότες της Αργεντινής σκοπεύουν να σπάσουν το προηγούμενο ρεκόρ καλλιέργειας αραβοσίτου των 22 εκατ. τόνων, θερίζοντας έως 31 εκατ. τόνους στην σοδειά 2012-13.

Η Βραζιλία ελπίζει να θερίσει την καλύτερη σοδειά στην ιστορία της για την σόγια στην ίδια περίοδο, ξεπερνώντας τις ΗΠΑ και καταλαμβάνοντας την Νο1 θέση καλλιέργειας σόγιας στον κόσμο.

Εξαιτίας των καυσώνων στις ΗΠΑ, που έχουν προκαλέσει τις χειρότερες ξηρασίες από το 1956, η τιμή του συμβολαίου του καλαμποκιού στο χρηματιστήριο του Σικάγο ανήλθε χθες στο ρεκόρ των 8,205 δολ. ανά μπούσελ ενώ της σόγιας ανήλθε σε ιστορικό ρεκόρ στις 23 Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v