Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζονται τα θετικά πρόσημα στην Wall Street

Σταθεροποιητικές διαθέσεις επικρατούν στην Wall μετά το ράλι τιμών. Οι συνεδριάσεις ΕΚΤ - Fed και η ανεργία Ιουλίου για τις ΗΠΑ, στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα. Κρατάει τις 13.000 ο Dow, κέρδη στις ευρωαγορές.

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά το τριήμερο ράλι τιμών. Η τακτική συνεδρίαση της ΕΚΤ και τα στοιχεία για την αμερικανική ανεργία στα τέλη της εβδομάδας, συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,04% στις 13.081 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,12% στις 1.388 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,35% υψηλότερα στις 2.968 μονάδες.

Ο Dow Jones έκλεισε την Παρασκευή στην Wall Street με εβδομαδιαία άνοδο 2% και πάνω από τις 13.000 μονάδες για πρώτη φορά από τις αρχές Μαΐου.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια «τραβούν» το ράλι της περασμένης εβδομάδας και σήμερα, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να ενισχύεται 1%.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ Mario Draghi προκάλεσε διεθνές χρηματιστηριακό ράλι από την περασμένη Πέμπτη, όταν είπε ότι η κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης θα κάνει «ότι χρειαστεί» για να υπερασπιστεί το ευρώ.

Την Πέμπτη η ΕΚΤ πραγματοποιεί την τακτική συνεδρίαση καθορισμού πιστωτικής πολιτικής και οι επενδυτές αναμένουν να δουν τις κινήσεις που τυχόν θα κάνει για να συγκρατήσει την μετάδοση της κρίσης χρεών σε Ισπανία και Ιταλία.

Στις ΗΠΑ η Federal Reserve πραγματοποιεί την συνεδρίασή της Τρίτη και Τετάρτη, και υπάρχουν πολλές ελπίδες ότι η κεντρική τράπεζα θα δεσμευθεί και πάλι να κρατήσει τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα για να τροφοδοτείται η προσπάθεια οικονομικής τόνωσης.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται στην Νέα Υόρκη και η ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία Ιουλίου στις ΗΠΑ, την Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η περίοδος ανακοινώσεων αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου μεγάλων επιχειρήσεων. Με τις μισές και πλέον εταιρίες του S&P 500 να έχουν ολοκληρώσει τις ανακοινώσεις, αποδεικνύεται ότι το 71% των αποτελεσμάτων ήταν καλύτερο των αναμενόμενων.

Ωστόσο συνολικά η αύξηση κερδών τριμήνου είναι μόλις 3,3% το χαμηλότερο ποσοστό σε 11 τρίμηνα.

Κατά τα λοιπά, η μετοχή της JPMorgan υποχωρεί 0,9% κατόπιν υποβάθμισης από την Deutsche Bank.

Η Microsoft κερδίζει 1,1% μετά την παρουσίασε ασύρματων ποντικιών και πληκτρολογίων για το λογισμικό Windows 8.

Στις υπόλοιπες αγορές οι κινήσεις είναι μετρημένες και το συμβόλαιο του πετρελαίου διαμορφώνεται αμετάβλητο κοντά στα 90 δολ. ανά βαρέλι στη Ν. Υόρκη, ενώ του χρυσού κερδίσει μισό δολάριο στα 1.618 δολ. ανά ουγκιά.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v