Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει η Wall με τραπεζική στήριξη

Σε θετικό έδαφος οι μετοχές της Wall, με τα εταιρικά αποτελέσματα να βρίσκονται στο προσκήνιο. Έσβησαν οι αρχικές απώλειες για Nasdaq, S&P. Κέρδη για BofA, Citi. Στο $1,22 ενισχύεται το ευρώ. Άνοδος στις ευρωαγορές.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές στη Wall, με τις τραπεζικές μετοχές να καταγράφουν ράλι και να αντισταθμίζουν την απογοήτευση για τα αποτελέσματα της Apple και τα αρνητικά στοιχεία για την αγορά κατοικίας.

Αναλυτικότερα, κέρδη 0,77% σημειώνει ο Dow Jones στις 12.717 μονάδες ενώ σε θετικό έδαφος 0,31% κινείται ο S&P, στις 1.342 μονάδες. Κέρδη 0,15% για τον Nasdaq που διαμορφώνεται στις 2.868 μονάδες.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων απώλειες άνω του 4% καταγράφει η μετοχή της Apple καθώς οι πωλήσεις του δημοφιλούς iphone σημείωσαν πτώση 26% το τελευταίο τρίμηνο, εξέλιξη που «θορύβησε» επενδυτές και αναλυτές.

Η JP Morgan καταγράφει κέρδη 1,8%, ενώ η Citigroup κερδίζει 2,7%. Ανοδικά κινούνται 16 από τις 24 μετοχές του δείκτη KBW Bank Index.

Σε έντονα πτωτικό κανάλι και η τεχνολογική Netflix η οποία κατέγραψε κέρδη ανώτερα των προβλέψεων αλλά για το σύνολο του έτους εκτίμησε ζημιές.

Αντίθετα άνοδο σημειώνουν οι τίτλοι των Boeing και Caterpillar με τις δυο εταιρίες να εκπλήσσουν ευχάριστα με τα κέρδη β΄ τριμήνου.

Εν τω μεταξύ, αρνητικά ήταν τα μηνύματα από την αγορά κατοικίας, με τις νέες πωλήσεις να σημειώνουν τον Ιούνιο πτώση 8,4%, τη μεγαλύτερη από τον Φεβρουάριο του 2011.

Στο προσκήνιο παραμένουν οι ανησυχίες για την οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη. Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων της Ισπανίας βάζουν πλώρη για το 8%, η ύφεση στη Βρετανία βαθαίνει, ενώ και τα σινιάλα από το δείκτη Ifo στη Γερμανία δεν είναι θετικά, σχολιάζουν αναλυτές.

Εν τω μεταξύ ανοδικές τάσεις καταγράφονται για το χρυσό, ενώ πτωτικά κινείται το πετρέλαιο. Η τιμή του αργού διολισθαίνει στα 87,97 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ του πολύτιμού μετάλλου αυξάνεται στα 1.610 δολάρια ανά ουγκιά.

Το ευρώ σημειώνει άνοδο σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία τους να κυμαίνεται στα επίπεδα των 1,22.

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Αναλυτικά, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε οριακά 0,02% στις 5.498 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 σημείωσε άνοδο 0,25% στις 6.407 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 με κέρδη 0,23% στις 3.082 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του Ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX στη Μαδρίτη σημείωσε κέρδη 0,82% στις 6.005 μονάδες και στο Μιλάνο ο δείκτης MIB ενισχύθηκε 1,17% στις 12.507 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v