Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική προσπάθεια στη Wall

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με τα εταιρικά αποτελέσματα να πρωταγωνιστούν. Πιέσεις στο Nasdaq λόγω της Apple. Στα $1,21 το ευρώ. Κέρδη για πετρέλαιο και χρυσό. Μικρή άνοδος στις ευρωαγορές.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με τα εταιρικά αποτελέσματα να πρωταγωνιστούν. Πιέσεις στο Nasdaq λόγω Apple. Στα $1,21 το ευρώ. Μικρή άνοδος στις ευρωαγορές.

Αναλυτικότερα, κέρδη 0,43% σημειώνει ο Dow Jones στις 12.671 μονάδες ενώ σε αρνητικό έδαφος 0,15% κινείται ο S&P, στις 1.336 μονάδες. Απώλειες 0,50% για τον Nasdaq που διαμορφώνεται στις 2.849 μονάδες.

Η πτώση που σημείωσε η Wall στις τελευταίες συνεδριάσεις έχει δημιουργήσει αγοραστικές ευκαιρίες κυρίως στο Dow Jones, εξηγούν αναλυτές της αγοράς. Οι ίδιοι δεν αποκλείουν και μια αντίδραση τεχνικού χαρακτήρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων απώλειες άνω του 4% καταγράφει η μετοχή της Apple καθώς οι πωλήσεις του δημοφιλούς iphone σημείωσαν πτώση 26% το τελευταίο τρίμηνο, εξέλιξη που «θορύβησε» επενδυτές και αναλυτές.

Σε έντονα πτωτικό κανάλι και η τεχνολογική Netflix η οποία κατέγραψε κέρδη ανώτερα των προβλέψεων αλλά για το σύνολο του έτους εκτίμησε ζημιές.

Αντίθετα άνοδο σημειώνουν οι τίτλοι των Boeing και Caterpillar με τις δυο εταιρίες να εκπλήσσουν ευχάριστα με τα κέρδη β΄ τριμήνου.

Στο προσκήνιο παραμένουν οι ανησυχίες για την οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη. Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων της Ισπανίας βάζουν πλώρη για το 8%, η ύφεση στη Βρετανία βαθαίνει, ενώ και τα σινιάλα από το δείκτη Ifo στη Γερμανία δεν είναι θετικά, σχολιάζουν αναλυτές.

Εν τω μεταξύ ανοδικές τάσεις καταγράφονται για πετρέλαιο και χρυσό. Η τιμή του αργού ενισχύεται προς τα 90 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ του πολύτιμού μετάλλου πιάνει τα 1593 δολάρια ανά ουγκιά.

Το ευρώ σημειώνει άνοδο σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία τους να κυμαίνεται στα επίπεδα των 1,21. 

Στις ευρωπακές αγορές ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,87% στις 6.446 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,85% στις 3.101 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,38% στις 5.520 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει κέρδη 1,39% στις 6.039 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί κατά 0,94% στις 4.443 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει άνοδο 1,77% στις 12.577 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v