Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακούφιση σε αγορές και ομόλογα από ΕΚΤ

Κάτω από 7% το ισπανικό 10ετές, μετά τις δηλώσεις Draghi ότι η ΕΚΤ θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει την ευρωζώνη. Ενισχύεται στο 1,23 το ευρώ. Ανοδικά κινούνται οι μετοχές στη Wall. Ράλι σε Μαδρίτη και Ρώμη.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι μετοχές της Wall, μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Mario Draghi, ότι η κεντρική τράπεζα θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει το ευρώ και ενώ αυξήθηκαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών και υποχώρησαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 1,24% στις 12.833 μονάδες, ο S&P κινείται ανοδικά 1,10% στις 1.353 μονάδες, ενώ ο Nasdaq αυξάνεται 0, 85% στις 2.878 μονάδες.

Ο κ. Draghi κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο στο Λονδίνο, δήλωσε ότι η ΕΚΤ θεωρεί το ευρώ μη αναστρέψιμο και ότι θα κάνει ότι μπορεί για να αποτρέψει τη διάλυση του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν χρειαστεί θα παρέμβει στην αγορά κρατικών ομολόγων.

Αμέσως μετά τα σχόλια του Draghi, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ισπανίας υποχώρησε από το 7,37% στο 7,25% μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ έπεσε και κάτω από το ψυχολογικό όριο του 7%.

"Τα σχόλια του αφήνουν να εννοηθεί ότι οι αγορές ισπανικών και ιταλικών ομολόγων από την ΕΚΤ βρίσκονται και πάλι στο τραπέζι, όπως είναι και άλλο ένα LTRO" δήλωσε αναλυτής του CNN Money.

Στις ΗΠΑ, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε αύξηση 1,6% στις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών τον Ιούνιο, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα νέα από την αγορά εργασίας, με τις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας να υποχωρούν την προηγούμενη εβδομάδα κατά 35.000, πολύ περισσότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Zynga πραγματοποιεί βουτιά 40%, μια μέρα μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν πολύ κατώτερα των προβλέψεων. Σημαντική πτώση 6,3% καταγράφει και η μετοχή του Facebook, που κατέχει το 18% της Zynga.

H μετοχή της Sprint Nextel καταγράφει ράλι 17,80%, μετά την ανακοίνωση υψηλότερων εσόδων και τη διεύρυνση των συνδρομητών το β΄ τρίμηνο.

Η ανακοίνωση αποτελεσμάτων πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών, οδηγεί σε άνοδο 2,7% τη μετοχή της VISA,

Στην αγορά νομισμάτων, το ευρώ ενισχύεται κατά 1,2% έναντι του δολαρίου, αμέσως μετά τις δηλώσεις του Draghi. Η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στο 1.23.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο κινείται ανοδικά στα 89,90 δολάρια το βαρέλι, ενώ κέρδη σημειώνει και ο χρυσός στα 1.618 δολάρια η ουγκιά.

Ανοδικό ξέσπασμα στις ευρωαγορές. Αναλυτικά, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε 1,25% στις 5.567 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 σημείωσε άνοδο 2,63% στις 6.575 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε υψηλότερα 4,07% στις 3.207 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του Ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX στη Μαδρίτη σημείωσε κέρδη 6,06% στις 6.369 μονάδες και στο Μιλάνο ο δείκτης MIB ενισχύθηκε 5,24% στις 13.162 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v