Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε στάση αναμονής οι επενδυτές στη Wall Street

Μικρές απώλειες στη Wall εν αναμονή της δημοσιοποίησης κρίσιμων μακροοικονομικών στοιχείων στις ΗΠΑ και των συνεδριάσεων ΕΚΤ και Fed. Πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο. Τέταρτη ημέρα ανόδου για το χρυσό.

Απώλειες στη Wall εν αναμονή της δημοσιοποίησης κρίσιμων μακροοικονομικών στοιχείων στις ΗΠΑ και των συνεδριάσεων ΕΚΤ και Fed. Πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο. Τέταρτη ημέρα ανόδου για το χρυσό. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Ήπια πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες στη Wall, εν αναμονή της δημοσιοποίησης εντός της εβδομάδας κρίσιμων μακροοικονομικών στοιχείων στις ΗΠΑ (όπως του δείκτη ανεργίας, του δείκτη μεταποίησης και της καταναλωτικής εμπιστοσύνης), αλλά και κρίσιμων αποφάσεων που αναμένουν οι επενδυτές να λάβουν σύντομα EKT και Fed.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της CMC Markets, Michael McCarthy, «τους τελευταίου έξι μήνες, η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει με ήπιους ρυθμούς αλλά πουθενά στον ορίζοντα δεν φαίνεται η προοπτική μιας οικονομικής εκτόξευσης».

Ειδικότερα, οι αναλυτές αναμένουν ο δείκτης ανεργίας τον Ιούλιο στις ΗΠΑ να διατηρηθεί άνω του 8% και αντίστοιχα η καταναλωτική εμπιστοσύνη να υποχωρήσει για τέταρτο διαδοχικό μήνα.

Επιπλέον με ενδιαφέρον αναμένονται οι συνεδριάσεις των ΕΚΤ και Fed εντός της εβδομάδας προκειμένου να φανούν οι προθέσεις των Κεντρικών Τραπεζών όσον αφορά την νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσουν στην αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους που πλέον επηρεάζει και την οικονομία των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η περίοδος ανακοινώσεων αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου μεγάλων επιχειρήσεων. Με τις μισές και πλέον εταιρίες του S&P 500 να έχουν ολοκληρώσει τις ανακοινώσεις, αποδεικνύεται ότι το 71% των αποτελεσμάτων ήταν καλύτερο των αναμενόμενων.

Ωστόσο συνολικά η αύξηση κερδών τριμήνου είναι μόλις 3,3% το χαμηλότερο ποσοστό σε 11 τρίμηνα.

Πιέσεις στο τραπεζικό κλάδο στη Wall, με την μετοχή της Bank of America να υποχωρεί 0,8% και της Citigroup 0,6%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,4% στα 89,74 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε οριακά ανοδικά 0,1% στα 1.625 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραφε άνοδο 0,6% στο 1,60 δολ. ενώ το δικαίωμα της σημείωνε πτώση 2,6% στα 17,21 δολάρια.

Στη Wall, o Dow σημείωσε απώλειες 0,02%, στις 13.072,78 μονάδες, ο S&P με πτώση 0,05% στις 1.385,30 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,41% στις 2.945,84 μονάδες.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επέκτειναν το ράλι της περασμένης εβδομάδας και ενισχύθηκαν επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση αγορές, ελπίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αποκαλύψει νέα μέτρα τόνωσης της ρευστότητας.

Τα θετικά πρόσημα επικράτησαν από την αρχή της συνεδρίασης και τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 1,18% στις 5.694 μονάδες, ο δείκτης DAX με κέρδη 1,27% στις 6.774 μονάδες, ενώ υψηλότερα κατά 1,24% τερμάτισε ο δείκτης CAC στις 3.321 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v