Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις αγορές με την κρίση σε …διακοπές

Αξιοποιώντας την απουσία αρνητικών ειδήσεων, ο S&P κατακτά τις 1.400 μονάδες και η Wall κινείται ανοδικά επί 3η συνεδρίαση. Θετικό κλείσιμο ευρωαγορών παρά την βουτιά 16% της StanChart. Σε υψηλό 2 μηνών το πετρέλαιο.

Η νηνεμία στην κρίση χρεών της ευρωζώνης και η σχετικά καλή εικόνα από τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου στηρίζουν σε άνοδο επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,63% στις 13.199 μονάδες, ο S&P κατακτά τις 1.400 μονάδες για πρώτη φορά σε τρεις μήνες και κινείται στις 1.406 με άνοδο 0,81%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 1,11% στις 3.023 μονάδες.

Δύο μετοχές ενισχύονται σε σχέση με κάθε μια που υποχωρεί στο New York Stock Exchange, όπου ο όγκος των συναλλαγών στις πρωινές συναλλαγές διαμορφώνεται στα 1,4 δισ. δολάρια.

Η φαρμακευτική CVS Caremark (+2,2%), η ενεργειακή Chesapeake (+5%) και η ραδιοφωνική Sirius XM Radio (2,2%) περιλαμβάνονται στις επιχειρήσεις που ανακοίνωσαν ευνοϊκά αποτελέσματα για τη χρήση β΄ τριμήνου.

Στην Ευρώπη εμφανίζεται κάποια κινητικότητα προς την κατεύθυνση της αποδοχής των αγορών ομολόγων από μέρους της ΕΚΤ, μεταξύ των «σκληρών» κυβερνήσεων της ευρωζώνης.

Επιπροσθέτως, στις ΗΠΑ στέλεχος της κεντρικής τράπεζας ζήτησε από τη Fed να εισέλθει σε ανοιχτό πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Οι κινήσεις αυτές δημιουργούν την ελπίδα ότι οι ρυθμιστικές αρχές πιθανόν να αρχίσουν να παίρνουν στα χέρια τους τον έλεγχο της κρίσης ρευστότητας.

Στην Ευρώπη τα πρόσημα είναι κυρίως ανοδικά, αγνοώντας τα βάσανα της Standard Chartered που έκλεισε με πτώση 16,4% έχοντας διολισθήσει έως 21% ενδοσυνεδριακά στο Λονδίνο, εξαιτίας των κατηγοριών για παραβίαση του αμερικανικού χρηματοοικονομικού εμπάργκο στο Ιράν.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,56% στις 5.841 μονάδες, ο DAX κέρδισε 0,71% στις 6.968 μονάδες και ο CAC έκλεισε 1,52% υψηλότερα στις 3.453 μονάδες

Το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου του πετρελαίου ενισχύεται 1,5% και κινείται στα 93,57 δολ. ανά βαρέλι στο Nymex, στα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών.

Ο χρυσός παραμένει σχεδόν αμετάβλητος στα 1.615 δολ. ανά ουγκιά.

Το ευρώ κερδίζει 0,4% έναντι του δολαρίου και κινείται στο 1,2430 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v