Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ:Το Eurogroup θα αποφασίσει για αγορές ομολόγων

Οι ακριβείς όροι υπό τους οποίους οι μηχανισμοί διάσωσης της ευρωζώνης θα παρεμβαίνουν στις αγορές κρατικών ομολόγων θα οριστικοποιηθούν από το Eurogroup, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

ΕΕ:Το Eurogroup θα αποφασίσει για αγορές ομολόγων
Οι ακριβείς όροι υπό τους οποίους οι μηχανισμοί διάσωσης της ευρωζώνης θα παρεμβαίνουν στις αγορές κρατικών ομολόγων θα οριστικοποιηθούν από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, ανακοίνωσε την Τρίτη εκπρόσωπος της Κομισιόν, μεταδίδει το MNI.

Υπενθυμίζεται ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης συμφώνησαν τον Ιούνιο να επιτρέψουν στον EFSF και στον ESM να αγοράζουν κρατικά ομόλογα, εφόσον οι κυβερνήσεις τηρήσουν συγκεκριμένους στόχους και προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις.

Αλλά ως τώρα η Ιταλία και η Ισπανία, δεν έχουν αποφασίσει να ενεργοποιήσουν τους μηχανισμούς διάσωσης.

Την περασμένη εβδομάδα η ΕΚΤ ανέφερε ότι θα εξετάσει την αγορά ομολόγων για να αποκλιμακώσει τις πιέσεις στο κόστος δανεισμού ορισμένων κρατών, αλλά μόνο αν οι κυβερνήσεις τους κάνουν αίτηση για ενεργοποίηση του EFSF ή του ESM.

O Ισπανός πρωθυπουργός Mariano Rajoy έχει δηλώσει ότι εξετάζει να υποβάλει αίτηση στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς διάσωσης, αλλά μόνο αφότου η ΕΚΤ διευκρινίσει τις λεπτομέρειες μιας ενδεχόμενης παρέμβασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v