Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall:Πρώτη Δευτέρα με κέρδη από το Μάιο 2012

Τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ και οι ευοίωνες εξελίξεις στην Ευρώπη, οδήγησαν σε κέρδη τη Wall. Άλμα 13% για τη μετοχή της Best Buy. Άνοδος για πετρέλαιο και χρυσό. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ και οι ευοίωνες εξελίξεις στην Ευρώπη, οδήγησαν σε κέρδη τη Wall. Άλμα 13% για τη μετοχή της Best Buy. Άνοδος για πετρέλαιο και χρυσό.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Philadelphia Trust Co, Richard Sichel, ο οποίος διαχειρίζεται κεφάλαια της τάξεως των 1,6 δισ. δολ., «Γενικότερα υπάρχει βελτίωση του επενδυτικού κλίματος. Διανύουμε κατά κοινή ομολογία μια περίοδο καλών εταιρικών αποτελεσμάτων. Επιπλέον το Σαββατοκύριακο δεν προέκυψε κάποια δυσάρεστη είδηση στο μέτωπο της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους ενώ ενισχύθηκαν οι προσδοκίες ότι τελικά η ΕΚΤ θα προχωρήσει στην αγορά ευρωπαϊκών ομολόγων.»

Ειδικότερα, στο εταιρικό μέτωπο στις ΗΠΑ, η εταιρία του πολυεκατομμυριούχου επενδυτή Warren Buffett, Berkshire Hathaway, ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα β’ τριμήνου καθώς τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 45%.

Με άλμα 13% αντέδρασε η Best Buy Co. στην ανακοίνωση πλήρους εξαγοράς του ομίλου από τον πρώην ιδιοκτήτη Richard Schulze.

Στον αντίποδα η μετοχή της χρηματιστηριακής Knight Capital υποχώρησε σχεδόν 30% μετά τη γνωστοποίηση ζημιάς 440 εκατ. δολ. την προηγούμενη εβδομάδα λόγω τεχνικού προβλήματος σε εντολές συναλλαγών.

Στο μέτωπο της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, η πρόθεση της ΕΚΤ να αγοράσει ομόλογα των κρατών μελών της Ευρωζώνης, ενέργεια που φαίνεται να επικροτεί και η γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ, πίεσε χαμηλότερα τις αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων και καθησύχασε εν μέρει τις ανησυχίες των επενδυτών για ενδεχόμενη επιδείνωση της κρίσης.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,8% στα 92,12 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 0,4% στα 1.616 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων στις ΗΠΑ παρατηρήθηκαν μικρές διακυμάνσεις στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων με το 10ετές να διαμορφώνεται στο 1,56%.

Αναλυτές στο Bloomberg σημειώνουν ότι με την ανάπτυξη στο 1,5% σε ετήσια βάση στις ΗΠΑ, ο κίνδυνος ύφεσης αυξάνεται στο 60% με συνέπεια να καθίσταται δυνατή, η πτώση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου ακόμα και στο 1%.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραφε άνοδο 2,6% στο 1,63 δολ. ενώ το δικαίωμα της σημείωνε πτώση 0,3% στα 17,40 δολάρια.

Στη Wall, o Dow σημείωσε άνοδο 0,16%, στις 13.117,51 μονάδες, ο S&P με κέρδη 0,23% στις 1.394,23 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,74% στις 2.989,91 μονάδες.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο έκλεισε ενισχυμένος 0,37% στις 5.809 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη, με κέρδη 0,77% στις 6.919 μονάδες, και ο CAC στο Παρίσι κέρδισε 0,81% στις 3.402 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v