Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξέφυγε από την ...τσαγκαροδευτέρα η Wall

Την πρώτη θετική Δευτέρα από τον Μάιο καταγράφει η Wall, αντιδρώντας στις εξελίξεις από την κρίση της ευρωζώνης και τα καλά αποτελέσματα Q2 από μεγάλες επιχειρήσεις. Κέρδη στις ευρωαγορές, σταθεροποίηση στα εμπορεύματα.

Θετικά πρόσημα επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, συντηρώντας την ανοδική τάση της περασμένης εβδομάδας.

Με την σημερινή άνοδο το αμερικανικό χρηματιστήριο «σπάει την κατάρα» της αρνητικής Δευτέρας, καθώς είναι η πρώτη Δευτέρα από τον Μάιο που κινείται θετικά.

Η πτώση στα επιτόκια δανεισμού της Ιταλίας και της Ισπανίας μειώνει τους φόβους ότι η Ευρώπη δεν έχει δυνατότητα να αντιμετωπίσει την κρίση χρεών και δίνει ώθηση στις ευρωαγορές. Θετικά συμβάλλουν στην επενδυτική ψυχολογία και μια σειρά αποτελέσματα β΄ τριμήνου από μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις.

Στην Wall Street ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,55% στις 13.168 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,48% στις 1.398 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,89% υψηλότερα στις 2.994 μονάδες.

Τρεις μετοχές ενισχύονται για κάθε μια που υποχωρεί στο New York Stock Exchange, όπου ο όγκος των συναλλαγών ξεπερνά το 1 δισ. δολ. στις πρωινές συναλλαγές.

Ο Dow Jones Industrial Average κέρδισε πάνω από 200 μονάδες την Παρασκευή, κλείνοντας την τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών.

Σήμερα στην Wall Street δεν έχουν προγραμματιστεί στατιστικές ανακοινώσεις, αλλά αναμένεται μια, μικρής οικονομικής βαρύτητας, ομιλία του επικεφαλής της Federal Reserve, του κεντρικού τραπεζίτη Ben Bernanke.

Με άνοδο σχεδόν 10% αντιδρά η Best Buy Co. στην ανακοίνωση πλήρους εξαγοράς του ομίλου από τον πρώην ιδιοκτήτη Richard Schulze.

Η μετοχή της Berkshire Hathaway, του επενδυτικού «οχήματος» του γκουρού Warren Buffett, ενισχύεται μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν καλύτερα των αναμενόμενων.

Η Cognizant Technology Solutions κερδίζει 12% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Η μετοχή της χρηματιστηριακής Knight Capital υποχωρεί σχεδόν 30% μετά την ανακοίνωση ότι επενδυτές θα αγοράσουν 400 εκατ. δολ. ή 2% των μετατρέψιμων προνομιούχων μετοχών της. Η εταιρία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ζημιά 440 εκατ. δολ. λόγω τεχνικού σφάλματος σε εντολές συναλλαγών.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε ενισχυμένος 0,37% στις 5.809 μονάδες, ο DAX 0,77% υψηλότερα στις 6.919 μονάδες, και ο CAC κέρδισε 0,81% στις 3.402 μονάδες.

Οι ασιατικές αγορές έκλεισαν με άνοδο. Το συμβόλαιο του πετρελαίου ενισχύεται ελαφρώς στα 91,71 δολ. ανά βαρέλι στην Ν. Υόρκη ενώ του χρυσού κερδίζει 6 δολάρια στα 1.615 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v