Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Euronext: Νέο χρηματιστήριο για μικρές εταιρίες

Ένα νέο πανευρωπαϊκό χρηματιστήριο για νέους επιχειρηματίες προγραμματίζει το NYSE Euronext, ώστε να καλύψει το κενό χρηματοδότησης προς τις μικρές επιχειρήσεις και να τις βοηθήσει να αντλήσουν κεφάλαια.

Euronext: Νέο χρηματιστήριο για μικρές εταιρίες
Ένα νέο πανευρωπαϊκό χρηματιστήριο για νέους επιχειρηματίες προγραμματίζει το NYSE Euronext, ώστε να καλύψει το κενό χρηματοδότησης προς τις μικρές επιχειρήσεις και να τις βοηθήσει να αντλήσουν κεφάλαια από τους επενδυτές ευκολότερα.

Η αγορά θα ονομάζεται “Entrepreneurs’ Exchange” και θα διευκολύνει την άντληση κεφαλαίων μέσω εκδόσεων ομολόγων καθώς και μετοχών.

Οι εταιρίες θα μπορούν να πραγματοποιούν αρχικές δημόσιες εγγραφές μετοχών και παρθενικές ομολογιακές εκδόσεις. Θα μπορούν επίσης να πραγματοποιούν “Pre-IPO” μετατρέψιμων τίτλων, δηλαδή επενδύσεων που εν καιρώ μετατρέπονται από ομόλογα σε μετοχές.

Περίπου 900 εταιρίες που είναι ήδη εισηγμένες στο Euronext με κεφαλαιοποίηση μικρότερη του 1 δισ. ευρώ θα μεταφερθούν στο νέο χρηματιστήριο, όπως και εταιρίες που είναι εισηγμένες στο Alternext, την πλατφόρμα του Euronext για μικρές επιχειρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v