Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία:Πτώση 1,7% στις βιομηχανικές παραγγελίες

Πτώση μεγαλύτερη του αναμενόμενου κατέγραψαν τον Ιούνιο οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία, λόγω της υποχώρησης της εγχώριας ζήτησης και της ζήτησης από την ευρωζώνη

Γερμανία:Πτώση 1,7% στις βιομηχανικές παραγγελίες
Πτώση μεγαλύτερη του αναμενόμενου κατέγραψαν τον Ιούνιο οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία, λόγω της υποχώρησης της εγχώριας ζήτησης και της ζήτησης από την ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών της χώρας.

Σε μια ακόμα ένδειξη ότι η κρίση της ευρωζώνης αρχίζει να πλήττει και την ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης, τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία έδειξαν μείωση των βιομηχανικών παραγγελιών κατά 1,7% σε μηνιαία βάση, έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών που περίμεναν υποχώρηση κατά 1%.

Τα συμβόλαια από την ευρωζώνη μειώθηκαν κατά 4,9% σε μηνιαία βάση, ενώ τα εγχώρια συμβόλαια μειώθηκαν κατά 2,1%. Αντιθέτως, οι παραγγελίες από χώρες εκτός ευρωζώνης αυξήθηκαν κατά 0,6% σε μηνιαία βάση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας, τα επίπεδα παραγγελιών του β’ τριμήνου ήταν λίγο υψηλότερα αυτών του α’ τριμήνου.

«Οι εγχώριες παραγγελίες ήταν κάπως υποτονικές, με το momentum να έρχεται από το εξωτερικό», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v