Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Hansson: "Ναι" σε αγορές ομολόγων από ΕΚΤ

Οι αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ θα πρέπει να είναι τόσες ώστε να κάνουν πραγματική διαφορά στη μείωση του κόστους κρατικής χρηματοδότησης, όμως δεν θα πρέπει να δημιουργήσουν αδικαιολόγητους κινδύνους για την Τράπεζα.

Hansson: Ναι σε αγορές ομολόγων από ΕΚΤ
Οι μελλοντικές αγορές ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να είναι τόσες ώστε να κάνουν πραγματική διαφορά στη μείωση του κόστους κρατικής χρηματοδότησης, όμως δεν θα πρέπει να δημιουργήσουν αδικαιολόγητους κινδύνους για την Τράπεζα, δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Ardo Hansson.

Ο κ. Hansson, διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Εσθονίας, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το όποιο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων «θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο για να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που πρέπει να λυθούν, όμως θα πρέπει επίσης να ληφθούν υπ’ όψιν οι κίνδυνοι».

Ο ίδιος επανέλαβε την θέση του Mario Draghi ότι οι παρεμβάσεις της ΕΚΤ θα πρέπει να συνοδεύονται από όρους και πως η Κεντρική Τράπεζα θέλει να διασφαλίσει ότι οι ενέργειές της δεν θα μειώσουν την πίεση στις κυβερνήσεις να υλοποιήσουν δημοσιονομικές και δομικές μεταρρυθμίσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v