Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψε πάνω από τις 1.400 μονάδες ο S&P

Τα καλά εταιρικά αποτελέσματα κράτησαν σε θετικό έδαφος τη Wall Street για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση. Πρωταγωνιστής της ανόδου ο ενεργειακός κλάδος. Υψηλότερα η τιμή του πετρελαίου. Πτώση για χρυσό.

Τα καλά εταιρικά αποτελέσματα κράτησαν σε θετικό έδαφος τη Wall Street για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση. Πρωταγωνιστής της ανόδου ο ενεργειακός κλάδος. Υψηλότερα η τιμή του πετρελαίου. Πτώση για χρυσό. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά, τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα β’ τριμήνου που ανακοίνωσαν οι εισηγμένες CVS Caremark Corp. και Chesapeake Energy Corp. στήριξαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall.

Παράλληλα, η δήλωση του Κεντρικού Τραπεζίτη της Βοστόνης, Eric Rosengren ότι η Fed θα πρέπει να επιδιώξει την εφαρμογή ενός προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης τέτοιας δυναμικής που θα προκαλέσει την τόνωση της ανάπτυξης , ξύπνησαν εκ νέου τις προσδοκίες των επενδυτών για ενδεχόμενη δυναμική παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας στις αγορές.

Αντίστοιχα, η στήριξη της Α. Μέρκελ- μέσω εκπροσώπου της- στην απόφαση της ΕΚΤ να αγοράσει ομόλογα κρατών μελών της Ευρωζώνης προκειμένου να περιοριστεί το κόστος δανεισμού ιδιαίτερα σε Ισπανία και Ιταλία, οδήγησε σε κέρδη τις ευρωαγορές, σε θετική έναρξη τη Wall και διατήρησε το πτωτικό σερί στις αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων.

Συγκεκριμένα η απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου υποχώρησε στο 6,68% -αν και αργά το βράδυ κινήθηκε οριακά ανοδικά στο 6,7%- και αντίστοιχα η απόδοση του 10ετούς ιταλικού διαμορφώθηκε κάτω από το 6% στο 5,95%.

Στη Wall αξιόλογα κέρδη σημείωσε ο ενεργειακός κλάδος με αφορμή την νέα άνοδο στην τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Κέρδη 0,6% για την μετοχή της Chevron και 0,5% για την Exxon Mobil.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1,3% στα 93,45 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά 0,2% στα 1.613 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραφε άνοδο 2,4% στο 1,69 δολ. ενώ το δικαίωμα της σημείωνε πτώση 0,4% στα 17,58 δολάρια.

Στη Wall, o Dow σημείωσε άνοδο 0,39%, στις 13.168,60 μονάδες, ο S&P με κέρδη 0,51% στις 1.401,35 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,87% στις 3.015,86 μονάδες.

Στην Ευρώπη τα πρόσημα είναι κυρίως ανοδικά, αγνοώντας τα βάσανα της Standard Chartered που έκλεισε με πτώση 16,4% έχοντας διολισθήσει έως 21% ενδοσυνεδριακά στο Λονδίνο, εξαιτίας των κατηγοριών για παραβίαση του αμερικανικού χρηματοοικονομικού εμπάργκο στο Ιράν.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,56% στις 5.841 μονάδες, ο DAX κέρδισε 0,71% στις 6.968 μονάδες και ο CAC έκλεισε 1,52% υψηλότερα στις 3.453 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v