Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Ανάπαυση" στην Wall μετά την άνοδο

Διάλειμμα μετά την τριήμερη αναρρίχηση, πραγματοποιεί η Wall, ενώ οι ευρωαγορές υποχωρούν από τα υψηλά 4 μηνών. Επιλεκτικές κινήσεις γύρω από τα αποτελέσματα Q2, νηνεμία από το στατιστικό μέτωπο.

Διάλειμμα μετά την τριήμερη σημαντική άνοδο, πραγματοποιούν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με κινητικότητα σε μεμονωμένους τίτλους στο πλαίσιο της ανακοινωσης εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,36% στις 13.121 μονάδες, ο S&P κινείται 0,36% χαμηλότερα στις 1.396 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,41% στις 3.003 μονάδες.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν από τα υψηλά 4 μηνών οπου αναρριχήθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση μετά από σταθερή πολυήμερη άνοδο. Η υποβάθμιση του outlook της ελληνικής αξιολόγησης από την Standard & Poor’s και οι ζημίες της ολλανδικής τράπεζας ING εξαιτίας της έκθεσής της στην Ισπανία, κυριαρχούν στις ευρωπαϊκέςκ συναλλαγές.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,55% στις 5.810 μονάδες, ο DAX κινείται 0,67% χαμηλότερα στις 6.921 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,64% στις 3.431 μονάδες.

Οι εξελίξεις από τα μακροοικονομικά μέτωπα είναι λογιστές, αλλά με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται αύριο και μεθαύριο στατιστικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία, που θα καταδείξουν σε τι σημείο βρίσκεται η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία του πλανήτη.

Το επιχειρηματικό μέτωπο παραμένει δραστήριο καθώς στην Wall Street συνεχίζονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων Q2.

Αποτελέσματα ανακοίνωσαν η Walt Disney και η Priceline.com, ενώ αναμένονται κατά την διάρκεια της συνεδρίασης τα μεγέθη των Dean Foods, Macy’s, Carlyle Group και άλλων.

Στις υπόλοιπες αγορές το ευρώ υποχωρεί ελαφρώς στο 1,2371 δολ..

Το συμβόλαιο του πετρελαίου στο Nymex υποχωρεί 60 σεντς στα 93,07 δολ. ανά βαρέλι. Του χρυσού υποχωρεί πάνω από 3 δολ. στα 1.609 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v