Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στη Wall κόντρα στα καλά macro

Τερμάτισε το ανοδικό σερί 4 συνεδριάσεων για τον Dow παρά τα καλά οικονομικά στοιχεία τόσο στην απασχόληση όσο και στο εμπορικό ισοζύγιο. Κέρδη για S&P και Nasdaq. Πέμπτη ημέρα ανόδου στις ευρωαγορές.

Τερμάτισε το ανοδικό σερί 4 συνεδριάσεων για τον Dow παρά τα καλά οικονομικά στοιχεία τόσο στην απασχόληση όσο και στο εμπορικό ισοζύγιο. Κέρδη για S&P και Nasdaq. Πέμπτη ημέρα ανόδου στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου στις ΗΠΑ τον Ιούνιο συρρικνώθηκε σε χαμηλό 1,5 έτους, στα 42,92 δισ. δολ. έναντι 48,04 δισ. τον προηγούμενο μήνα και πρόβλεψης 47,5 δισ. από τους αναλυτές. Καθοριστικό ρόλο στην μεγάλη πτώση του εμπορικού ελλείμματος φέρεται να έπαιξε η σημαντική μείωση στην τιμή του πετρελαίου την αντίστοιχη περίοδο όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του το υπουργείο εμπορίου.

Αντίστοιχα θετικά ήταν και τα στοιχεία απασχόλησης που ανακοινώθηκαν σήμερα καθώς ο αριθμός των αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα μειώθηκε κατά 6.000 στις 361.000 αιτήσεις έναντι αύξησης στις 370.000 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Lazard Capital Markets, Art Hogan, «Με την περίοδο των εταιρικών αποτελεσμάτων να βαίνει προς το τέλος της, το Κογκρέσο να ετοιμάζεται για διακοπές, την ΕΚΤ να βρίσκεται ήδη σε διακοπές και την Fed να μην αναμένεται να συνεδριάσει πριν το Σεπτέμβριο, προβλέπουμε για το επόμενο διάστημα μια αργή αλλά σταθερή ανοδική πορεία του χρηματιστηρίου στις ΗΠΑ. Ανοδική πορεία που θα βασίζεται στην προσδοκία των επενδυτών για επιπλέον μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης από τις Κεντρικές Τράπεζες διεθνώς».

Ωστόσο, τουλάχιστον για σήμερα, η πρόβλεψη του Art Hogan διαψεύστηκε καθώς ο Dow κινήθηκε πτωτικά από το μέσο και μετά της συνεδρίασης.

Επιπλέον, οι πολλές στατιστικές ανακοινώσεις που δημοσιοποιήθηκαν για την κινεζική οικονομία, έδειξαν επιβράδυνση στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο. Ωστόσο η αντίδραση των ασιατικών αγορών δεν ήταν αρνητική, καθώς εκτιμάται ότι το μπαράζ δυσμενών μεγεθών θα πιέσει το Πεκίνο να λάβει πρόσθετα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Στο εταιρικό μέτωπο τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα β’ τριμήνου της φαρμακευτικής SciClone, η οποία ανακοίνωσε αύξηση 22% στα καθαρά κέρδη, εκτόξευσαν την μετοχή 17%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,1% στα 93,44 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 0,3% στα 1.620 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραφε πτώση 0,9% στο 1,66 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε απώλειες 1,9% στα 17,17 δολάρια.

Στη Wall, o Dow σημείωσε πτώση 0,08%, στις 13.165,19 μονάδες, ο S&P με κέρδη 0,04% στις 1.402,79 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,25% στις 3.018,64 μονάδες.

Θετικά επί πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση παρέμειναν τα πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, έστω και με οριακές ανόδους.

Τα καλά αποτελέσματα επιχειρήσεων όπως οι Nestle, Deutsche Telekom και Commerzbank στήριξαν την άνοδο.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,1% στις 5.852 μονάδες, ο DAΧ 0,02% χαμηλότερα στις 6.965 μονάδες, ενώ ο CAC κέρδισε 0,54% 3.457 μονάδες. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε 0,39% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v