Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακά κέρδη στην Wall χάρη στα στατιστικά

Θετική είναι η επίδραση στις αγορές από τα ευνοϊκά στατιστικά των ΗΠΑ, αλλά και από τα …δυσμενή της Κίνας. Κρατάει τις 1.400 μονάδες ο S&P, ενώ καλά αποτελέσματα Q2 υποστηρίζουν τις ευρωαγορές.

Μικτή εικόνα καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Στήριξη προσφέρουν τα ανέλπιστα καλά στατιστικά για την αμερικανική οικονομία, ενώ η επίδραση από τα κρίσιμα κινεζικά στατιστικά που ανακοινώθηκαν νωρίτερα είναι «διφορούμενη».

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,03% στις 13.182 μονάδες, ο S&P κινείται 0,06% υψηλότερα στις 1403 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,26% στις 3.019 μονάδες.

Τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία έδειξαν ότι το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ συρρικνώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο 1,5 έτους λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου, τον Ιούνιο στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου το έλλειμμα ήταν 42,92 δισ. δολ..

Σύμφωνα με ξεχωριστά μεγέθη, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 6.000 την περασμένη εβδομάδα και διαμορφώθηκε στους 361.000 νέους άνεργους.

Οι πολλές στατιστικές ανακοινώσεις που δημοσιοποιήθηκαν για την κινεζική οικονομία, έδειξαν επιβράδυνση στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο. Ωστόσο η αντίδραση των ασιατικών αγορών δεν ήταν αρνητική, καθώς εκτιμάται ότι το μπαράζ δυσμενών μεγεθών θα πιέσει το Πεκίνο να λάβει πρόσθετα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τα πρόσημα παραμένουν θετικά επί πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, έστω και με οριακές ανόδους.

Ο δείκτης FTSE διαμορφώνεται σχεδόν αμετάβλητος στις 5.838 μονάδες, ο DAΧ υποχωρεί 0,7% στις 6.912 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί ελαφρώς στος 3.431 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται 0,2%.

Θετικά επιδρούν στις ευρωπαϊκές συναλλαγές τα αποτελέσματα τριμήνου της Nestle, που ενισχύεται 3,44%.

Στην Wall Street ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα Q2 η Kohl’s, η Wendy’s και η Brinker International μεταξύ άλλων.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου ενισχύεται 25 σεντς στα 93,6 δολ. ανά βαρέλι. Το συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί 30 σεντς στα 1.615 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v