Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μηνύσεις κατά των ΗΠΑ ετοιμάζει η StanChart

Η Standard Chartered έχει ζητήσει συμβουλές σχετικά με το αν ήταν εφικτό να κινήσει νομική διαδικασία εναντίον των αρχών στις ΗΠΑ για το θέμα των συναλλαγών με το Ιράν, μεταδίδουν οι Financial Times.

Μηνύσεις κατά των ΗΠΑ ετοιμάζει η StanChart
Η Standard Chartered έχει ζητήσει συμβουλές σχετικά με το αν ήταν εφικτό να κινήσει νομική διαδικασία εναντίον των αρχών στις ΗΠΑ που την προηγούμενη Δευτέρα την κατηγόρησαν για απόκρυψη στοιχείων αναφορικά με συναλλαγές ύψους 250 δισ. δολαρίων με το Ιράν, οι οποίες παραβίασαν τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί.

Οι νομικοί σύμβουλοι της τράπεζας εκτιμούν ότι «υπάρχει υπόθεση» για τη διεκδίκηση αποζημίωσης για το πλήγμα που δέχθηκε η φήμη της τράπεζας, υποστηρίζουν δύο άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στις εξελίξεις, αναφέρουν οι F.T.

Σε συνέντευξή του στους F.T., την πρώτη αφού προέκυψε το θέμα, ο επικεφαλής της τράπεζας Peter Sands αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για νομικές κινήσεις. Δεν απέκρυψε όμως ότι η φήμη της τράπεζας τραυματίστηκε. «Η φήμη μας έχει τρωθεί», είπε. «Δεν αξίζει να προσποιούμαστε ότι δεν είναι έτσι».

Οι μετοχές της StanChart έχουν χάσει 18% από την περασμένη Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v