Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EKT:Μειώνει προβλέψεις για ανάπτυξη στην ευρωζώνη

Η ΕΚΤ υποβάθμισε την Πέμπτη τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη το 2012 και το 2013. Προειδοποιεί για αργό ρυθμό ανάκαμψης. Τι αναφέρει για αγορές κρατικών ομολόγων.

EKT:Μειώνει προβλέψεις για ανάπτυξη στην ευρωζώνη
Η ΕΚΤ υποβάθμισε την Πέμπτη τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη το 2012 και το 2013.

Αναλυτικά, η ΕΚΤ προβλέπει για το 2012 ύφεση 0,3%,από 0,2% προηγουμένως, ενώ για το 2013 αναμένει ανάπτυξη 0,6%, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για ανάπτυξη 1%.

Όσον αφορά τον πληθωρισμό, η ΕΚΤ περιμένει να διαμορφωθεί στο 2,3% το 2012, ενώ για το 2013 εκτιμά ότι θα μειωθεί στο 1,7%, ελαφρώς χαμηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη για 1,8%.

Στην μηνιαία της έκθεση η ΕΚΤ, προειδοποιεί ότι μακροπρόθεσμα η οικονομία της ευρωζώνης θα ανακάμψει με αργούς ρυθμούς, εξαιτίας των εντάσεων σε ορισμένες αγορές κρατικού χρέους και τον αντίκτυπο στις συνθήκες χρηματοδότησης, της απαιτούμενης προσαρμογής στο χρηματοπιστωτικό και μη – χρηματοπιστωτικό τομέα και της υψηλής ανεργίας.

Εν τω μεταξύ, απηχώντας τις δηλώσεις του Mario Draghi την περασμένη εβδομάδα, η ΕΚΤ σημειώνει στην έκθεση ότι ενδέχεται να παρέμβει στις αγορές ομολόγων μαζί με τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς διάσωσης, εφόσον τα κράτη μέλη δεσμευτούν στην βελτίωση της δημοσιονομικής τους θέσης.

Συγκεκριμένα, η ΕΚΤ αναφέρει ότι ενδέχεται να δραστηριοποιηθεί στις αγορές ομολόγων, προσθέτοντας ότι η προσκόλληση των κυβερνήσεων στις δεσμεύσεις τους αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v