Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κράτησε τις 1.400 μονάδες ο S&P 500

Τέταρτη ανοδική συνεδρίαση για Dow και S&P με αφορμή τα καλά εταιρικά αποτελέσματα. Πτώση για Nasdaq. Προβληματισμός για τα οικονομικά στοιχεία στη Γερμανία. Παρέμειναν σε υψηλό 4 μηνών οι ευρωαγορές.

Τέταρτη ανοδική συνεδρίαση για Dow και S&P με αφορμή τα καλά εταιρικά αποτελέσματα. Προβληματισμός για τα οικονομικά στοιχεία στη Γερμανία. Παρέμειναν σε υψηλό 4 μηνών οι ευρωαγορές.

Για άλλη μια φορά οι δυσμενείς εξελίξεις στο μέτωπο της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους καθήλωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών αν και Dow, S&P και ευρωαγορές κατάφεραν να κλείσουν με οριακά κέρδη.

Συγκεκριμένα τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία στη Γερμανία -απροσδόκητη πτώση τόσο στη βιομηχανική παραγωγή όσο και στις εξαγωγές της χώρας- σε συνδυασμό με τις μεγαλύτερες των αναμενόμενων ζημιές που ανακοίνωσε η ολλανδική τράπεζα ING εξαιτίας της έκθεσής της στην Ισπανία, κινδύνεψαν να ρίξουν από το υψηλό 4 μηνών τον ευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 και προκάλεσαν απώλειες στη Wall στην έναρξη της συνεδρίασης.

Συνέπεια των ανησυχιών για την ευρωπαϊκή κρίση και της ευρύτερης αβεβαιότητας που επικρατεί στις αγορές, η απόδοση του ισπανικού 10ετούς ομολόγου συνέχισε την ανοδική του πορεία στο 6,9% ενώ το ιταλικό 10ετές υποχώρησε για δεύτερη διαδοχική ημέρα, στο 5,87%.
 
Στο μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας , η αισθητή βελτίωση της παραγωγικότητας των εργαζομένων στις ΗΠΑ στο β΄τρίμηνο κατά 1,6%, γύρισε σε θετικό πρόσημο τους δείκτες στη Wall.

Στο εταιρικό μέτωπο, τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα β’ τριμήνου της αλυσίδας λιανικών πωλήσεων Macy’s ώθησε υψηλότερα τη μετοχή κατά 2,4%.

Στον αντίποδα η μετοχή των McDonalds υποχώρησε 1,7% μετά την ανακοίνωση μείωσης των πωλήσεων Ιουλίου.

Επιπλέον, αποτελέσματα ανακοίνωσαν η Walt Disney και η Priceline.com.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,35% στα 93,35 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 0,27% στα 1.617 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραφε πτώση 1,2% στο 1,68 δολ. ενώ το δικαίωμα της σημείωνε άνοδο 0,1% στα 17,50 δολάρια.

Στη Wall, o Dow σημείωσε άνοδο 0,05%, στις 13.175,64 μονάδες, ο S&P με κέρδη 0,06% στις 1.402,22 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,15% στις 3.011,25 μονάδες.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, η υποβάθμιση του outlook της Ελλάδας από την S&P και η ανακοίνωση μείωσης των κερδών της ING λόγω της έκθεσης του ολλανδικού ομίλου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Ισπανία, συνέβαλαν στις πιέσεις.

Πάντως η πτώση περιορίστηκε το απόγευμα, χάρη στην θετική εικόνα της Wall Street –περίπου στο μέσω της συνεδρίασης- και τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,08% υψηλότερα στις 5.846 μονάδες, ο DAX 0,03% χαμηλότερα στις 6.966 μονάδες, ενώ ο CAC με πτώση 0,44% στις 3.438 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v