Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profumo: Η Ρώμη συζητά για αίτηση αγορών ομολόγων

Το υπουργικό συμβούλιο του Mario Monti έχει διεξαγάγει μακρές συζητήσεις για την πιθανότητα να ζητήσει η Ιταλία από τα ταμεία διασώσεων της ευρωζώνης να αγοράσουν τα ομόλογά της, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Fr. Profumo.

Profumo: Η Ρώμη συζητά για αίτηση αγορών ομολόγων
Το υπουργικό συμβούλιο του πρωθυπουργού Mario Monti έχει διεξαγάγει μακρές συζητήσεις για την πιθανότητα η Ιταλία να ζητήσει από τα ταμεία διασώσεων της ευρωζώνης να αγοράσουν τα ομόλογά της, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Francesco Profumo, ο οποίος πιστεύει ότι δεν θα ζητηθούν από τη χώρα πρόσθετα μέτρα σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια.

«Έχουμε ακόμη χρόνο να το συζητήσουμε… Θα δούμε ποιες θα είναι οι προϋποθέσεις», είπε ο υπουργός σε συνέντευξή του στο Bloomberg, απαντώντας στην ερώτηση αν θα κάνει αίτηση η Ιταλία τον Σεπτέμβριο.

Η Ιταλία δεν χρειάζεται ελληνικού στυλ διάσωση, γιατί τα δημοσιονομικά της βρίσκονται σε τάξη, είπε ο Fr. Profumo, προσθέτοντας ότι παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση πιστεύει πως, αν ζητηθεί βοήθεια, οι εταίροι δεν θα απαιτήσουν πρόσθετα μέτρα λιτότητας από τη Ρώμη, αλλά θα αποδεχτούν αυτά που έχουν ήδη συμφωνηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v