Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες διακυμάνσεις με μικτά πρόσημα στην Wall

Μετά από τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις, η Wall Street εγκαταλείπει τα μικρά αρχικά κέρδη και γυρίζει σε ήπια αρνητικά πρόσημα. Κρατάει τις 1.400 μονάδες ο S&P. Οριακά κέρδη επί 5η συνεδρίαση στις ευρωαγορές.

Μετά από τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις, η Wall Street εγκαταλείπει τα μικρά αρχικά κέρδη και γυρίζει σε αρνητικά πρόσημα.

Στήριξη προσφέρουν τα ανέλπιστα καλά στατιστικά για την αμερικανική οικονομία, ενώ η επίδραση από τα κρίσιμα κινεζικά στατιστικά που ανακοινώθηκαν νωρίτερα είναι «διφορούμενη».

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,31% στις 13.137 μονάδες, ο S&P κινείται 0,16% χαμηλότερα στις 1400 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,05% στις 3.010 μονάδες.

Τρεις μετοχές ενισχύονται σε σχέση με κάθε δύο που υποχωρούν στο New York Stock Exchange, όπου ο όγκος των συναλλαγών πλησιάζει τα 669 εκατομμύρια.

Τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία έδειξαν ότι το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ συρρικνώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο 1,5 έτους λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου, τον Ιούνιο στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου το έλλειμμα ήταν 42,92 δισ. δολ..

Σύμφωνα με ξεχωριστά μεγέθη, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 6.000 την περασμένη εβδομάδα. Οι νέοι άνεργοι ήταν 361.000.

Οι πολλές στατιστικές ανακοινώσεις που δημοσιοποιήθηκαν για την κινεζική οικονομία, έδειξαν επιβράδυνση στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο. Ωστόσο η αντίδραση των ασιατικών αγορών δεν ήταν αρνητική, καθώς εκτιμάται ότι το μπαράζ δυσμενών μεγεθών θα πιέσει το Πεκίνο να λάβει πρόσθετα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Θετικά επί πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση παρέμειναν τα πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, έστω και με οριακές ανόδους.

Τα καλά αποτελέσματα επιχειρήσεων όπως οι Nestle, Deutsche Telekom και Commerzbank στήριξαν την άνοδο.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,1% στις 5.852 μονάδες, ο DAΧ 0,02% χαμηλότερα στις 6.965 μονάδες, ενώ ο CAC κέρδισε 0,54% 3.457 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε 0,39% υψηλότερα.

Στην Wall Street ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα Q2 η Kohl’s, η Wendy’s και η Brinker International μεταξύ άλλων.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου υποχωρεί ελαφρώς στα 93,32 δολ. ανά βαρέλι. Το συμβόλαιο του χρυσού παραμένει αμετάβλητο στα 1.616 δολ. ανά ουγκιά

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v