Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: «Πωλείται» σε παλάτια, κάστρα, μνημεία

Για όποιον ονειρευόταν πάντα να αποκτήσει παλάτι, κάστρο ή άλλο ιστορικό μνημείο, έχει έλθει η κατάλληλη στιγμή, καθώς πολλές ιταλικές υπηρεσίες βάζουν πωλητήρια σε μεγάλο αριθμό ακινήτων για να εξασφαλίσουν ρευστό.

Ιταλία: «Πωλείται» σε παλάτια, κάστρα, μνημεία
Για όποιον επενδυτή ονειρευόταν πάντα να αποκτήσει ένα παλάτι, κάστρο ή άλλο ιστορικό μνημείο της Ιταλίας, έχει έλθει η κατάλληλη στιγμή: Η ιταλική κυβέρνηση καθώς και πολλές δημοτικές αρχές ή κρατικές υπηρεσίες, βάζουν «πωλητήρια» σε έναν μεγάλο αριθμό ακινήτων για να εξασφαλίσουν ρευστό.

Η κυβέρνηση του Mario Monti εκτός από τις περικοπές δαπανών και τα άλλα μέτρα λιτότητας, σκοπεύει να πουλήσει 350 κτίρια, ώστε να αντλήσει 1,5 δισ. ευρώ και να βοηθήσει να κλείσει η δημοσιονομική «τρύπα».

Σε αυτά τα 350 ακίνητα περιλαμβάνονται το Οχυρό της Μπολόνια, όπου μέχρι πρόσφατα στεγαζόταν το υπουργείο Αμύνης, καθώς και το κάστρο Soriano nel Cimino's Orsini Castle στην περιφέρεια Λάτσιο, που κατασκεύασε πάπας το 1270 και χρησιμοποιήθηκε εν συνεχεία για φυλακή.

Η πόλη της Βενετίας έχει βγάλει στο σφυρί έναντι 19 εκατ. ευρώ το Diedo Palace του 18ου αιώνα, καθώς και 18 επιπλέον ακίνητα.

Το Μιλάνο πωλεί πάνω από 100 κτήρια, μεταξύ των οποίων Palazzo Bolis Gualdo στην Via Bagutta για το οποίο ζητεί 31 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ιταλικές υπηρεσίες από όλα τα επίπεδα, κατέχουν περίπου 42 δισ. ευρώ σε ακίνητα που είναι είτε πλεονασματικά είτε αναξιοποίητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v