Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

VISA: Τα βρετανικά μετάλλια έφεραν τζίρο!

Η πρωτοφανής σάρωση των χρυσών μεταλλίων από το Ηνωμένο Βασίλειο συνοδεύτηκε με την εκτίναξη των δαπανών που πραγματοποίησαν οι επισκέπτες, διαπιστώνει η Visa σε έρευνα της.

VISA: Τα βρετανικά μετάλλια έφεραν τζίρο!
Η πρωτοφανής σάρωση των χρυσών μεταλλίων από το Ηνωμένο Βασίλειο συνοδεύτηκε με την εκτίναξη των δαπανών που πραγματοποίησαν οι επισκέπτες κατά τη διάρκεια της πρώτης βδομάδας των Ολυμπιακών Αγώνων Λονδίνο 2012, διαπιστώνει η Visa σε έρευνα της.

Μέσω των πιστωτικών τους καρτών, οι τουρίστες δαπάνησαν 456,9 εκατ. λίρες ποσό, 8% υψηλότερο συγκριτικά με την αντίστοιχη βδομάδα του περασμένου έτους. Σύμφωνα με τα δεδομένα, οι επισκέπτες φαίνεται να απολαμβάνουν το χρόνο τους στην πρωτεύουσα πηγαίνοντας σε εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα, θέατρα και σε τουριστικά αξιοθέατα τα οποία επωφελούνται από την αυξημένη δαπάνη.

Οι επισκέπτες γιόρτασαν την επιτυχία των αθλητών τους και η δαπάνη με κάρτες Visa στα εστιατόρια αυξήθηκε κατά 19,6% στα 12,7 εκατ. λίρες από 10,6 εκατ. λίρες το περασμένο έτος.

Οι εορτασμοί συνεχίστηκαν μέχρι αργά τη νύχτα, με τη δαπάνη στα νυχτερινά κέντρα να σημειώνει αύξηση 24% στα 2,1 εκατ. λίρες, αναφέρει η Visa.

Η νυχτερινή διασκέδαση δεν φαίνεται να έχει πτοήσει τους επισκέπτες, οι οποίοι καταφέρνουν και βρίσκουν χρόνο για να επισκεφθούν τα αξιοθέατα της πόλης, με αποτέλεσμα η δαπάνη με κάρτες να σημειώσει αύξηση κατά 12% στα 2,3 εκατ. λίρες.

Η δαπάνη με κάρτες Visa σε θέατρα και σε άλλες αγορές εισιτηρίων αυξήθηκε κατά 114% την περασμένη βδομάδα και ανήλθε στα 5,3 εκατ. λίρες.

Η αύξηση αυτή ενδέχεται να εμφανίστηκε λόγω προσφορών της τελευταίας στιγμής, μετά από μια ήσυχη περίοδο για τον κλάδο του θεάτρου. Παρατηρήθηκε επίσης αυξημένη δαπάνη στην αγορά εισιτήριων για τους Ολυμπιακούς αφού κυκλοφόρησαν επιπλέον εισιτήρια προς πώληση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v