Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΕΑ: Μειώνει τις προβλέψεις για ζήτηση πετρελαίου

Ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας ζήτησης για πετρέλαιο θα μειωθεί το επόμενο έτος κάτω και από τα ήδη αδύναμα επίπεδα του 2012, λόγω της επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας, σύμφωνα με την ΙΕΑ.

ΙΕΑ: Μειώνει τις προβλέψεις για ζήτηση πετρελαίου
Ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας ζήτησης για πετρέλαιο θα μειωθεί το επόμενο έτος κάτω και από τα ήδη αδύναμα επίπεδα του 2012, λόγω της επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας, σύμφωνα με την Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ).

Οι προβλέψεις της ΙΕΑ απηχούν τις παρόμοιες απαισιόδοξες προβλέψεις στις οποίες προχώρησαν την περασμένη εβδομάδα η αμερικανική κυβέρνηση και ο OPEC.

Η ΙΕΑ δήλωσε επίσης πως οι τιμές του πετρελαίου ενδέχεται να παραμείνουν υψηλές τους επόμενους μήνες, λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων.

«Η γεωπολιτική διάσταση είναι πιθανό να συνεχίσει να παρέχει κάποιου είδους κατώτατου επιπέδου για τις τιμές. Το ζήτημα του Ιράν πιθανότατα θα συνεχίσει να επιβαρύνει την αγορά κατά το β’ εξάμηνο του 2012», σημειώνει η Υπηρεσία.

«Επιπλέον, υπάρχει κίνδυνος για την πρόσφατη πρόοδος στην αποκατάσταση της παραγωγής από τη Λιβύη, το Ιράν και τη Νιγηρία εάν επιδεινωθούν οι πρόσφατες πολιτικές και κοινωνικές εντάσεις».

Η ΙΕΑ αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την ζήτηση πετρελαίου για το 2013 κατά 150.000 βαρέλια ημερησίως, στα 830.000 βαρέλια ημερησίως, έναντι των εκτιμήσεων για 870.000 βαρέλια ημερησίως που αναμένεται για το τρέχον έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v