Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος στην Wall εν αναμονή εκλογών...

Οι δηλώσεις κεντρικών τραπεζιτών ότι είναι έτοιμοι να δράσουν συντονισμένα αν ακολουθήσει μεγάλη αναταραχή τις ελληνικές εκλογές, δίνει κουράγιο στους επενδυτές. Κέρδη σε Wall και ευρωαγορές, ανακάμπτει το ευρώ στο 1,26$.

Διατηρούν την ψυχραιμία τους οι επενδυτές στις διεθνείς αγορές, ενόψει της επόμενης εβδομάδας μετά τις ελληνικές εκλογές που «υπόσχεται» μεταβλητότητα.

Οι δηλώσεις κεντρικών τραπεζιτών ότι είναι έτοιμοι να δράσουν από κοινού ώστε να καθησυχάσουν τις αγορές σε περίπτωση μεγάλης αναταραχής, προσφέρουν υποστήριξη στους χρηματιστηριακούς δείκτες.

Στην Wall Street τα κέρδη περιορίζονται από την ανακοίνωση οικονομικών στοιχείων που δείχνουν στασιμότητα στην αμερικανική οικονομία.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,51% στις 12.717 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,57% στις 1.337 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,67% υψηλότερα στις 2.855 μονάδες.

Σε σχέση με κάθε πέντε μετοχές που υποχωρούν, ενισχύονται εννέα στο New York Stock Exchange, όπου σχεδόν 510 εκατομμύρια μετοχές αλλάζουν χέρια στις πρωινές συναλλαγές.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε χθες με άνοδο πάνω από 1%, καθώς το Reuters ανέφερε ότι οι αξιωματούχοι της Group of 20 έχουν συντάξει έκτακτα μέτρα για να αντιμετωπίσουν τυχόν μεγάλη μεταβλητότητα μετά τις ελληνικές εκλογές της Κυριακής. Η σύνοδος της G-20 αρχίζει την Δευτέρα στο Μεξικό.

Επιπλέον, η βρετανική κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα ενεργοποιήσει έκτακτο πρόγραμμα ρευστότητας για να καταπολεμήσει την κρίση στην ευρωζώνη.

Στις ευρωαγορές ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,22% στις 5.479 μονάδες, ο DAX με κέρδη 1,48% στις 6.229 μονάδες, ενώ ο CAC 1,82% υψηλότερα στις 3.088 μονάδες.

Όσον αφορά την συνεδρίαση στην Wall Street, ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης μεταποίησης Empire διολίσθησε τον Ιούνιο στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο. Ο δείκτης που αποτυπώνει τα επίπεδα δραστηριότητας μεταποίησης στην περιφέρεια της Νέας Υόρκης υποχώρησε στο 2,3.

Επιπλέον, η βιομηχανική παραγωγή αποδυναμώθηκε τον Μάιο εξαιτίας της επιβράδυνσης στις βιομηχανίες αυτοκινήτων και άλλων κλάδων στο πλαίσιο της οικονομικής επιβράδυνσης. Η Federal Reserve ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε 0,1% τον Μάιο κατόπιν αύξησης 1% τον Απρίλιο.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο Ιουλίου του πετρελαίου ενισχύεται 51 σεντς στα 84,42 δολ. ανά βαρέλι ενώ το συμβόλαιο Αυγούστου του χρυσού κερδίζει 6,25 δολ. στα 1.625,8 δολ. ανά ουγκιά.

Το ευρώ ενισχύεται ελαφρώς στα 1,2613 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v