Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JPMorgan και ευρωζώνη στο επίκεντρο της Wall

Μετρώντας τις τελευταίες συνεδριάσεις μέχρι τις ελληνικές εκλογές, οι αγορές παραμένουν νευρικές κι επιφυλακτικές. Στο επίκεντρο η ομιλία Dimon και τα macro στην Wall. Μικτά πρόσημα ευρωαγορών.

Μετρώντας τις τελευταίες συνεδριάσεις μέχρι τις ελληνικές εκλογές, οι διεθνείς αγορές παραμένουν αναποφάσιστες, νευρικές και επιφυλακτικές.

Τα μακροοικονομικά μεγέθη, και ειδικά η νέα μείωση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ και η περαιτέρω επιβράδυνση στην ευρωπαϊκή βιομηχανία, επιδεινώνουν την επενδυτική ψυχολογία και προκαλούν αρνητικά πρόσημα.

Οι επενδυτές παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον την κατάθεση του διευθύνοντος συμβούλου της JPMorgan Chase & Co. κ. Jamie Dimon ενώπιον της τραπεζικής επιτροπής της αμερικανικής Γερουσίας, σχετικά με τις ζημίες 2 δισ. δολ. και πλέον που υπέστη ο επενδυτικός οίκος εξαιτίας ζημιών από πιστωτικά παράγωγα. Η μετοχή της επενδυτικής τράπεζας ενισχύεται 2,7% παρακολουθώντας την εξέλιξη.

Μετά από ήπια πτωτικό άνοιγμα, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,02% στις 12.577 μονάδες, ο S&P κινείται 0,07% υψηλότερα στις 1.325 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει άνοδο 0,14% στις 2.847 μονάδες.

Οι πράξεις και οι κινήσεις παραμένουν απρόβλεπτες, καθώς φτάνουμε στο σαββατοκύριακο και θα κυριαρχήσουν τακτοποιήσεις θέσεων ενόψει των ελληνικών εκλογών την Κυριακή, σχολιάζει αναλυτής στο MarketWatch.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν με μικτά πρόσημα και μικρές διακυμάνσεις. Εχοντας διανύσει μια ακόμη συνεδρίαση με μικτές, περιορισμένες διακυμάνσεις, ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,18% στις 5.484 μονάδες, ο DAX με απώλειες 0,14% στις 6.152 μονάδες, ενώ ο CAC με πτώση 0,55% στις 3.030 μονάδες.

Η αγορά της Μαδρίτης έκλεισε με άνοδο 1,42% ενώ του Μιλάνου με πτώση 0,65%.

Τόσο η Wall Street όσο και οι ευρωαγορές έκλεισαν χθες τελικώς με άνοδο, μετά από μια συνεδρίαση μεγάλης νευρικότητας, παρακολουθώντας την νέα εκτίναξη του κόστους δανεισμού Ισπανίας και Ιταλίας.

Τα yields των δύο κρατών που βρίσκονται το τελευταίο διάστημα στο "μάτι του κυκλώνα" της κρίσης χρεών της ευρωζώνης, κινούνται ελαφρώς πτωτικά.

Σήμερα, από το μακροοικονομικό μέτωπο των ΗΠΑ ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού επιβραδύνθηκε τον Μάιο, εμφανίζοντας πτώση 1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και αύξηση 0,7% σε σχέση με τον περσινό Μάιο.

Σύμφωνα με ξεχωριστή ανακοίνωση, οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν 0,2% τον Μάιο, όσο και τον Απρίλιο. Τα μεγέθη ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Dell ενισχύεται 4% μετά την ανακοίνωση μερίσματος 32 σεντς ανά μετοχή τον χρόνο.

Η Zynga κερδίζει 1,6% αντιδρώντας στην χθεσινή μεγάλη πτώση.

Η First Solar συνεχίζει ανοδικά μετά το χθεσινό +21% καθώς εξασφάλισε δύο νέα έργα στην Αυστραλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v