Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωζώνη και οικονομία πιέζουν την Wall Street

Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις προκαλούν πτώση στην Wall Street. Νευρικότητα και μεταβλητότητα με το βλέμμα στην ευρωζώνη ενόψει τις ελληνικές εκλογές. Πτώση ευρωαγορών πλην Μαδρίτης. Νηνεμία στις αγορές ομολόγων.

Μετρώντας τις τελευταίες συνεδριάσεις μέχρι τις ελληνικές εκλογές, οι διεθνείς αγορές παραμένουν αναποφάσιστες, νευρικές και επιφυλακτικές.

Τα μακροοικονομικά μεγέθη, και ειδικά η νέα μείωση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ και η περαιτέρω επιβράδυνση στην ευρωπαϊκή βιομηχανία, επιδεινώνουν την επενδυτική ψυχολογία και προκαλούν αρνητικά πρόσημα.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,29% στις 12.538 μονάδες, ο S&P κινείται 0,44% στις 1.318 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει πτώση 0,43% στις 2.831 μονάδες.

Οι πράξεις και οι κινήσεις παραμένουν απρόβλεπτες, καθώς φτάνουμε στο σαββατοκύριακο και θα κυριαρχήσουν τακτοποιήσεις θέσεων ενόψει των ελληνικών εκλογών την Κυριακή, σχολιάζει αναλυτής στο MarketWatch.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται με μικτά πρόσημα και επιφυλακτικές κινήσεις. Αυτή την ώρα κυριαρχούν τα αρνητικά πρόσημα, με μόνη εξαίρεση την αγορά της Ισπανίας.

Ο δείκτης IBEX 35 στην Μαδρίτη ενισχύεται 1% μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Inditex που εκτινάσσεται 9%.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,49% στις 5.447 μονάδες, ο DAX 0,99% στις 6.100 μονάδες, ενώ ο CAC εμφανίζει πτώση 0,87% στις 3.020 μονάδες.

Τόσο η Wall Street όσο και οι ευρωαγορές έκλεισαν χθες τελικώς με άνοδο, μετά από μια συνεδρίαση μεγάλης νευρικότητας, παρακολουθώντας την νέα εκτίναξη του κόστους δανεισμού της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Τα yields των δύο κρατών που βρίσκονται το τελευταίο διάστημα το "μάτι του κυκλώνα" της κρίσης χρεών της ευρωζώνης, κινούνται σήμερα ελαφρώς πτωτικά.

Σήμερα, από το μακροοικονομικό μέτωπο των ΗΠΑ ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού επιβραδύνθηκε τον Μάιο, εμφανίζοντας πτώση 1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και αύξηση 0,7% σε σχέση με τον περσινό Μάιο.

Σύμφωνα με ξεχωριστή ανακοίνωση, οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν 0,2% τον Μάιο, όσο και τον Απρίλιο. Τα μεγέθη ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Dell ενισχύεται μετά την ανακοίνωση μερίσματος 32 σεντς ανά μετοχή τον χρόνο.

Η Zynga ενισχύεται 1,6% αντιδρώντας στην χθεσινή μεγάλη πτώση.

Η First Solar συνεχίζει ανοδικά μετά το χθεσινό +21% καθώς εξασφάλισε δύο νέα έργα στην Αυστραλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v