Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγαλύτερη τραπεζική, δημοσιονομική ενοποίηση

Η ευρωζώνη χρειάζεται πολύ ισχυρότερη τραπεζική και δημοσιονομική ενοποίηση και ενισχυμένη διακυβέρνηση, σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων της συνόδου των ηγετών της Ε.Ε. της 28ης-29ης Ιουνίου.

Μεγαλύτερη τραπεζική, δημοσιονομική ενοποίηση
Η ευρωζώνη χρειάζεται πολύ ισχυρότερη τραπεζική και δημοσιονομική ενοποίηση και ενισχυμένη διακυβέρνηση και ο τρόπος επίτευξης αυτών των στόχων θα οριστεί σε έκθεση των ανώτατων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων της συνόδου των ηγετών της Ε.Ε., που θα πραγματοποιηθεί στις 28-29 Ιουνίου.

Όπως αναφέρεται στο προσχέδιο των συμπερασμάτων, το οποίο έχει στη διάθεσή του το Reuters, "οι πρόσφατες εξελίξεις αποδεικνύουν την ανάγκη να φέρουμε την οικονομική και νομισματική ένωση στο επόμενο στάδιο".

"Το νέο στάδιο θα βασίζεται στη βαθύτερη πολιτική ενοποίηση και στον συντονισμό. Υπάρχει ανάγκη για πιο συγκεκριμένα στοιχεία, που επικεντρώνονται γύρω από μια πολύ ισχυρότερη τραπεζική και δημοσιονομική ενοποίηση, που θα υποστηρίζονται από μια ενισχυμένη ευρωπαϊκή διακυβέρνηση", τονίζεται στο προσχέδιο.

Το κείμενο των συμπερασμάτων θα συζητηθεί την Πέμπτη από τους απεσταλμένους των χωρών της Ε.Ε.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Mario Draghi, ο πρόεδρος του Eurogroup Jean-Claude Juncker και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy έχουν επιφορτιστεί με την αναφορά στη σύνοδο για την πρόοδο της στενότερης ενοποίησης της ευρωζώνης.

"Η έκθεση που ανατέθηκε στις 23 Μαΐου για τις κινήσεις προς πλήρη οικονομική και νομισματική ένωση θα καθορίζει τα βασικά στοιχεία. Ορισμένα από αυτά θα αφορούν όλα τα κράτη-μέλη της ένωσης. Άλλα μόνο τα μέλη της ευρωζώνης και, αναλόγως, άλλες χώρες που θέλουν να συμμετάσχουν", σημειώνεται στο προσχέδιο.

"Θα δίνει επίσης ενδείξεις αναφορικά με τη μέθοδο εργασίας και τον χρονισμό της επίτευξης αυτού του στόχου. Αυτό το θέμα θα συζητηθεί επίσης στην ευρωπαϊκή σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v