Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη καλεί σήμερα ο Rompuy

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη καλεί ο Herman van Rompuy για σήμερα. Θα συμμετάσχουν οι ηγέτες της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας, όπως μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο Reuters.

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη καλεί σήμερα ο Rompuy
Έκτακτη τηλεδιάσκεψη κάλεσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman van Rompuy για σήμερα. Θα συμμετάσχουν οι ηγέτες της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Βρετανίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με το ΑΠΕ δεν θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών την Κυριακή, όπως ανέφεραν ορισμένες πληροφορίες.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη επισήμως αναφέρεται ότι στόχος είναι η προετοιμασία για την επικείμενη σύνοδο του G20. Ωστοσο, αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε στο πρακτορείο ότι θα συζητηθούν και πτυχές του σχεδίου βαθύτερης ενοποίησης, μεταξύ των οποίων και το εάν θα περιλαμβάνει τις 27 χώρες της ΕΕ ή μόνο τις 17 χώρες της ευρωζώνης.

"Ο Herman van Rompuy θα είναι ο οικοδεσπότης της τηλεδιάσκεψης των ευρωπαϊκών χωρών που θα μετέχουν στη σύνοδο της G20 το απόγευμα της Παρασκευής" δήλωσε ο εκπρόσωπός του και συμπλήρωσε: "Στόχος είναι να συντονιστούν οι θέσεις των ευρωπαϊκών χωρών ενόψει της συνόδου της G20".

Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχει η Angela Merkel, o David Cameron, o Mario Monti, ο Mariano Rajoy, ο Francois Hollande ενώ θα συμμετάσχει και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v