Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στην Wall μετά το πτωτικό σερί

Θετική αντίδραση καταγράφει η Wall μετά την χειρότερη εβδομάδα της χρονιάς. Ευνοϊκή επίδραση η παρέμβαση G8 στην κρίση της ευρωζώνης, ήπια άνοδος ευρωαγορών. Στα 35$ (-8%) η μετοχή του Facebook.

Θετική αντίδραση εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά την χειρότερη εβδομάδα της χρονιάς αλλά και τις διαβεβαιώσεις των διεθνών ηγετών ότι θέλουν να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,12% στις 12.372 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,12% στις 1.297 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,28% υψηλότερα στις 2.787 μονάδες.

Η περασμένη εβδομάδα ήταν η χειρότερη του έτους για το χρηματιστήριο της Wall Street. Ο Dow έκλεισε με πτώση 3,5% στην εβδομάδα κι έχει υποχωρήσει 6,4% από τις αρχές Μαΐου.

Οι ηγέτες της G8 υπογράμμισαν στο ανακοινωθέν της συνόδου το σαββατοκύριακο ότι είναι «επιτακτική ανάγκη να προωθήσουν την ανάπτυξη και την απασχόληση» και στήριξαν φραστικά την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Στο επίκεντρο παραμένει η νεοεισηγμένη μετοχή του Facebook, που πιθανόν να αντιμετωπίσει δυσκολίες όλη αυτή την εβδομάδα, αν η κορυφαία ανάδοχος Morgan Stanley σταματήσει να στηρίζει την μετοχή και οι διαχειριστές που ήλπιζαν σε αρχική εκτίναξη της μετοχής αποφασίσουν να εξέλθουν πριν πέσει ο τίτλος κάτω από την τιμή εισαγωγής.

Ο πάροχος του Nasdaq πάντως παραδέχτηκε ότι λόγω τεχνικών προβλημάτων επηρεάστηκαν εκατομμύρια εντολές πάνω στον τίτλο του Facebook που εισήλθε στην αγορά την Παρασκευή.
 
Ο τίτλος άνοιξε σήμερα κάτω από την τιμή εισαγωγής, στα 35,06 δολ. με πτώση 8,3%.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η μετοχή της Yahoo που ενισχύεται 6% μετά την ανακοίνωση του Κινέζου ιδιοκτήτη της Alibaba Group ότι επαναγοράζει το μισό από το μερίδιό 40% της Yahoo στη νεπιχείρηση έναντι 7,1 δισ. δολ.

Η μετοχή της Lowe’s υποχωρεί 3% εξαιτίας υποβάθμισης των ετήσιων στόχων κερδών.

Το ζήτημα της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη εξακολουθεί να «στοιχειώνει» την επενδυτική ψυχολογία. Στην άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την Τετάρτη, ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande αναμένεται να ασκήσει πιέσεις για την εισαγωγή Ευρω-ομολόγου, αλλά η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel πιθανότατα θα συνεχίσει να αντιδρά αρνητικά.

Οι ευρωαγορές διορθώνουν λίγο προς τα πάνω σήμερα, μετά το πολυήμερο πτωτικό σερί. Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,38% στις 5.288 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,42% στις 6.298 μονάδες, ενώ ο CAC διαμορφώνεται αμετάβλητος στις 3.008 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v